Tienhaarassa

Eurooppatienhaarassa20130508

EU on kriisissä, EU etenee kriisien kautta, EU on tienhaarassa. Näin kuvataan tilannetta

Hannu Taskula, Keskusta EU-kriittisenä profiloitunut Meppi puhui Eurooppa päivänä ja sanoi: EU on tosiasia. EU ei ole raha-automaattiyhdistys; EU on  arvoyhteisö, rauhan, oikeusvaltion, ihmisoikeuksien ja demokratian yhteenliittymä.
Varmaan hän otti kuulijakunnan huomioon. Näen, että näköalan laajentumisella on vaikutuksensa enkä epäile, etteikö hänen EU-myönteisellä parlamenttiryhmälläkin ole vaikutusta. Jos tämä olisi enne siitä, että tulevissa EU:n parlamenttivaaleissa olisi toinen sävy, keskustelevampi.
SDP:n on löydettävä paikkansa. Jutta Urpilainen puhuu sosiaalisesta näkökulmasta ja sieltä alkaa pilkistää jonkinlainen solidaarisuudenkin ajatus.

Mutta ratkaisevaa tulee olemaan Saksan vaalit ja Saksan ja Ranskan suhde sen jälkeen. Ratkaisuja on tehtävä ja jotenkin on hoidettava vaikeuksissa olevien valtion taakan eli korkotason kevennys ja velkojen koko kuorma. Se tarkoittaa, että Saksan pitäisi antaa omistaan ja se ei ole pikku juttu. Tämän tyyppisiä pohdintoja saa lukea asioita seuraavien lehtien palstoilta.

9.5.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa