Talouden karit

Kailonkivi20151018

Kuvassa on kuuluisa Kailon kivi, joka on ollut paikallisille kakaroille ja miksei vanhemmillekin  tuttu paikka. Tavallisesti se oli juuri ja juuri veden alla ja sille uinti kesäsauna naantalailaisittain basinkista oli jonkinlainen sankariteko.
Joskus se aiheutti murhetta purjehtijoille, kun kisareitti kiersi Kailon ennen siltaa.
Nyt aika on muuttunut ja kivi merkitty. Erityisesti nyt lämpimän ja kauniin korkepaineisen syksyn päivinä kivi on ollut hyvin näkyvissä.

Tämä oli johdatusta tavanomaiseen poliittiseen elämään. Erilaiset ilmiöt näkyvät eri aikoina ja eri yhteyksissä erilaisilla tavoilla. Politiikassa puhutaan asioista silloin kun  ne näkyvät,  nousevat pinnalle. Joskus  sitten kun kansalainen sattuu johonkin asiaan törmäämään, se herättä. Muina aikoina asiat saavat olla, niitä tuskin huomataan ja vähät välitetään.

Politiikot ovat tässä suhteessa eri asemassa. Pitäisi nähdä syvemmälle ja kauemmaksi ja olisi tehtävä sellaista näkymätöntä perehtymistyötä, jotta ymmärtäisi ja osaisi päättää.
Juuri nyt on sellainen hetki käsillä. Virkamiesvalmistelusta tulevat talousarviot ja -suunnitelmat  mahtavana numerovyörynä. Kun niitä kahlataan ja pohditaan, niin aikaa kuluu eikä juurikaan jälkiä jää. Mutta se on tärkeää työtä.
Talousarvioiden käsittely lähentää päättäjiä ja se poikkeaa ylevistä strategioista konkreettisuutensa vuoksi. Tämä hetki kannattaisi käyttää hyväksi ei venyttämällä sitä kaikkiin yksityiskohtiin, vaan kekskittymällä niihin asioihin voi vaikuttaa.

19.10.2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa