Soteministerit yhteisessä rintamassa kuntia kurittamassa

20.000 asukkaan maaginen raja on ollut Parashankkeen lähtökohtana. Tuolloin  oli joustavuuskriteerinä mm:ssa saaristoisuus. Sitä ei enää ole . Kaksikielisyys ja harvaa asustus sen sijaan ovat poikkeuslistalla. Naantalin tapaus on erityinen. Saaristoisena olemme harvaan asuttu. Paljon esillä ollut eritysalue Gaza , jossa on 1,7 miljoonaa asukasta on Naantalin kokoinen.Tässä yksi vertaus, kaukaa haettu, mutta hyvä.
Tässä alla väestöntiheyslukuja Suomessa:

Kanta-Naantalin väestön tiheys oli n. 250 asukasta//km2 Ja Vanhan Naantalin (1963 asti) yli 500 asukasta//km2 .

Suomen mittakaavassa Naantali ei ole harvaan asuttu, mutta Varsinais-Suomessa kyllä ja jos vesialueet otetaan huomioon niin sitten kyllä ollaan erikoistapaus ja uskon, että meidän terveyskeskus on sellaisessa iskussa, että sitä on vaikea pakottaa järjellisin perustein mihinkään.

Kuntarakenneselvityksen osalta ollaan sitten vähän toisenlaisessa kuviossa. Vaikka asukasluvun suhteen voimme luistella, emme selviä pendelöintikriteeristä, jos määritelmä ja luku 35 % säilyvät esitettyinä.  Samoin käy työpaikkaomavaraisuudella. Tämä selvityskysymys vaatii Naantalilta luovuutta ja siinnä on toimittava nopeasti.


14.12.2012

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa