Sote – Hokkus pokkus

  • Huovinen vakuutti A-studiossa, että sote-uudistusta ollaan viemässä läpi suunnitellussa muodossa. Hänen mukaansa hallitus ei rakoile asiassa, vaikka sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko onkin esittänyt vaihtoehtoja.
  • – Millään hokkuspokkus-tempuilla tai projekteilla me emme näitä vuosien saatossa syntyneitä isoja ongelmia korjaa. Siksi tämä rakenneuudistus on niin välttämätön. Monet terveydenhuollon ja sosiaalipuolen ammatiilaiset ovat puhuneet sen puolesta jo pitkään ja siksi minä en ole valmis luovuttamaan tästä uudistuksesta, Huovinen sanoi
  • Risikko ehdotti viime viikolla Helsingin Sanomien haastattelussa, että marraskuun rakennelinjausten jälkeen hallitus hankkisi terveyskeskuksille jonkinlaista hätäapua, joka vaikuttaa nopeammin kuin iso ja hidas jättiuudistus. Hän kannatti THL:n aloitetta, jossa potilas voi valita hoitopaikkansa julkisista, yksityisistä tai järjestöjen palveluista.
  • Huovinen ei tyrmää aloitetta suoralta kädeltä, mutta pelkää, että se voisi johtaa vain lisäbyrokratian luomiseen. Hänen mukaansa terveyskeskusten työruuhkaa pitää sen sijaan helpottaa mm. katsomalla, voidaanko lääkärien työtaakkaa helpottaa jotenkin.
    Yle 7.11.2013

Rakenneuudistukset ovat hokkuspokkusta ja pahinta sellaista harjoitetaan silloin, kun sosiaali- ja terveysuudistuksen avulla yritetään ajaa kuntarakenteita ennalta päätettyihin muotteihin tai yksityistämistä. Neuvottelut opposition kanssa ovat käynnissä ja siitähän olisi pitänyt alkujaankin lähteä. Ylpeys ja ennakkoluulo ovat ratisevaa soraa näissä rattaissa.
Rakenneuudistuksen varjolla ajetaan siis milloin mitäkin: Toiset kuntarakennetta valtionvarojen säästämiseksi toiset taas terveydenhuollon yksityistämistä ja kolmannet vain rakenteellisia uudistuksia markkinoiden toiveista lähtien. Mutta lapsi ja pesuvedet menevät yhä useammin sekaisin. Se on pahinta.

6.11.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa