Sosialidemokraatiti kannattavat yhteistyötä ja demokratiaa

NTY:n yleinen kokous hyväksyi Turun seudun selvitykseen lähtemistä. Jäseniä huolestutti se, että asioista on vaikea saada oikeita käsitystä esimerkiksi siitä, että selvitykseen joudutaan ja kysymys on siitä mitä ja kenen toimesta selvitetään. Nyt se, että yhteistoiminta on selvitysten kohteena on tärkeä tekijä.
Poliittisesti hämmennystä on herättänyt kokoomuslaisten puheet ja teot ristiriita. Kaikki tietävät, että pakkoliitokset ovat olleet kokoomuksen vaatimuksia jo pitkään ja nyt sitä vähätellään ja selitellään. Tämä ei ole reilua.
Yhtenäisyydessä on voimaa ja sillä voimme kovassakin puristuksessa pärjätä.

Luottamushenkilöiden palkkioasia on vaikea siksi, että asiasta on niin kummallisia käsityksiä. Luullaan jopa, että luottamustoimi oli palkallinen  työ. Meillä karkean arvion mukaan keskimääräinen luottamushenkilön palkkio olisi runsaat 1.000 euroa vuodessa tuntipalkaksi muutettuna ei kyse ole monestakaan eurosta ja kaiken lisäsksi palliot ovat nousseet viime vuosina selvästi kuntapalkkoja vähemmän.
Mutta ennen muuta tarvitsemme luottamushenkilöitä toteuttamaan demokratiaa asukkaiden valtaa. Siitäkin kannatta vähän maksaa. Palkkiot ovat kolmasosaprosentti verotuloistamme. siis sellainen keskiverto veronmaksaja 30.000 vuosituloista maksaa alle 20 euroa tai kunnallisveroa  voitaisiin alentaa 0,05 prosenttiyksikköä.
No ei pidä vähätellä; Kaikki säästöjä tarvitaan, mutta sellainen käsitys, että näillä ratkaistaisiin talouden epätasapaino-ongelmia on harhautusta.

13.10.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa