Naantalin sosialidemokraatit luottivat nykyisiin

EinoMyrsky20131117

Kun sosialidemokraattinen  piiri uusi johtoaan Naantalissa puheenjohtajana jatkaa Mikko Rönnholm ja varapuheenjohtajan Sirpa Hagsberg.
Johtokuntaan valittiin Hannu
Aalto, Jaana Malmikare, Marika Polso, Ilkka Saari, Martti Sipponen, Lauri Laine,
Seppo Ansamaa
ja Noora-Nella Maja
sekä opintosihteerinä Isabella Hautala.

Kokouksessa käsiteltiin piirikokousta ja oltiin tyytyväisiä, kun piiri lopultakin hyväksyi NTY:n pitkään ajaman kunnallisen pääomatuloveron tavoitteeksi. Sitä tarvitaan nyt erityisen paljon siksi, että rahaa tarvitaan ja että maksajiksi tarvitaan maksukykyisiä nykyisiä vapaamatkustajia.

Toivottiin yleisesti, että otettaisiin järki käteen eikä ajettaisi puolitekoisia uudistuksia terveys – ja sosiaalipalveluihin.Kuntarakenneuudistukset pakolla on pahasta!

Verotuksen tason pitäminen nykyisellään ja budjetin tekeminen puolen miljoonan alijäämällä oli hyväksyttävä saavutus ja yhteisesti nähtiin, ettei pikku juttujen takia saisi asetelmaa horjuttaa. Asiasta puhuu enemmän Sirpa Hagsberg valtuuston klo 18 alkavassa budjettikokouksessa.

Eino myrsky

Eilen oli  kova syysmyrsky kauniissa säässä. Naantalin vihreät olivat ottaneet asiasta vaarin ja pitivät sellaisen seminaari mielenilmaisutilaisuuden lukion auditoriossa. Paikalla oli tietenkin Vapaaranta-aktivisteja. Tilaisuus alkoi maankäytön professori (psykologi) Marketta Kytän mustavalkoisella esityksellä. Mielenkiintoinen yksilöllinen näkökulma ja jännittäviä tuloksia sisältänytesitelmä sai  aikaan asiatuntijoiden huippukastiin itsensä ylentäneen kaupunginarkkitehtimme Kirsti Junttilan:Voisiko tässä olla keino päästä luottamushenkilöistä?

Vain yhden kysymyksen haluan nostaa esille: Jalankulkuraitin ylistyksen. kainouttani en viitsinyt muistuttaa kenen aloitteista se on tehty ja ketkä ja mitkä ovat sitä yrittäneet jarruttaa.
.Tai sittenkin toinen  juttu. Sellainen saivartelu, että joillakin yleisellä suunnittelupäätöksillä olisi ratkaistu tai annettu suuntaviivat kaavoittajille, on asioiden sotkemista.Kun puhutaan Lammasluodosta puhutaan Lammasluotoon liittyneistä päätöksistä, joita on tehty sen asian yksityiskohtaisessa käsittelyssä. Tilaisuudessa asiassa päällimmäisenä politiikan tekijänä hääräsi kaupunginarkkitehti, jonka olisi jo aika tehdä työtään: kaavoja,sen sijaan , että tilaa konsultteja ja hääri yksityiskohtien kimpussa esimerkiksi rakennustarkastuksessa. Politiikan tekijöillä on tietenkin vastuu asioiden hitaasta etenemisestä, mutta kyllä siinä kisassa mitalisijoilla ovat virkamiehemmekin sukupuoleen katsomatta.


17.11.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa