Rauno Saari ehdottaa vaihtoehtoisia malleja Tampereen seudulle

Rauno Saaren esitys Tampereen seudulle sai siellä tietenkin kahtia jakaantuneen vastaanoton. Yritystä on kuitenkin muuhunkin kuin yhteen Suur Tampereeseen. Yle  on uutisoinut esityksen pähkinäkuoressa näin:

Kyllä tämän jälkeen tuntuu siltä, että keskustan maakuntamalli alkaa olla melko kilpailukykyinen varsinkin, jos se toteutetaan ilman erillisiä vaaleja ja verotusoikeutta.

Jos seutuhallinto taas toteutetaan siten, että lähes kaikki toiminnot menevät seudun tehtäviksi,  ei palvelukunnille jää paljon mitään. Ja taas muuta maakuntaa todellista haja-asustusta ajatellen tällainen iso keskuskaupungin ympärille muodostettu seutuhallinto  jättää muuta reuna-alueet helposti hylyn haltuun.

Mutta nyt on vaihtoehtoja. ja selvityksessä on paljon käyttölepoista, vaikka siitä puuttuukin oleellisin eli taloudellinen vertailu paremmuudesta; raportissa on vain plussia ja miinuksia eli koko ajan operoidaan mielipidetasolla. Onko tästä sittenkään minkään todellisen asia-argumentteihin perustuvan päätökseteon pohjaksi.

Ps. Hesarissa 29.1. kerrottiin Kak­si­ta­soi­nen mal­li muo­dos­tui­si seu­tu­kau­pun­gis­ta ja noin 12 pal­ve­lu­kun­nas­ta, jois­sa mo­lem­mis­sa oli­si omat val­tuus­ton­sa.Toi­nen hoi­tai­si vah­val­la ot­teel­la suu­ret lin­jat, toi­nen taas vas­taa asuk­kai­ta lä­hem­pä­nä ole­vis­ta teh­tä­vis­tä. Tä­mä mal­li vaa­tii vie­lä muu­tok­sen kun­ta­la­kiin.
Kuntaliitosten ylipappi  Päivi Laajala vahvisti saman Turun Sanomiissa tänään.  Tamperella saa sevitää kaikenlaista, Turussa vain yhtä eli kuntaliitosmallia. On siinä taas yksi kaunis kukka tasa-arvon tantereelta.

28.1.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa