Puoluevaltuusto on puhunut

 • SDP:n puoluevaltuuston kannanotto


 • Puoluevaltuusto kävi keskustelun hallituksen tällä viikolla tekemästä kehyspäätöksestä. Tehdyt talouspäätökset ovat olleet vaikeita meille sosialidemokraateille mutta välttämättömiä valtiontaloudelle. Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee. Niinpä SDP:n puoluevaltuusto hyväksyy hallituksen kehysriihessä tekemän ratkaisun.
 • Suomen talouden ongelma ei ole vain suhdanneongelma, vaan myös rakenteellinen. Tuloerojen ja syrjäytymisen suurin syy on työttömyys. Kun saamme vähennettyä pitkäaikaistyöttömyyttä yhdellä prosenttiyksiköllä, tarve säästöille pienenee 700 miljoonaa. Samalla palautamme monta ihmistä yhteiskunnan täysipainoiseksi toimijaksi. Koulutus pidentää myös työuria. Oppivelvollisuuden pidentäminen vuodella auttaa erityisesti niitä, jotka ovat vaarassa pudota jo alkumetreillä. Tarvitaan siis työn ja koulutuksen liittoa.
 • On merkittävää, että kaikki ovat mukana sopeutusta tehtäessä. Rikkaiden verotuksen kiristäminen ja pienituloisten verotuksen keventäminen on oikeudenmukaista.
 • Puoluevaltuusto edellyttää, että maan hallitus tekee vaikutusarviot kehysriihessä tehdyistä päätöksistä sekä tekee tarvittavat lisätoimet lainvalmistelun ja budjetin käsittelyn yhteydessä. SDP:n panos hallituksessa on nyt entistä tärkeämpää. Tehtävämme on varmistaa, että Suomen tulevaisuuden tarvitsemat päätökset tehdään oikeudenmukaisesti.
  Puoluevaltuusto vahvisti yksimielisesti, että SDP jatkaa hallituksessa työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

 • *****
 • Toukokuussa järjestettävät Europarlamenttivaalit ovat sosialidemokraateille erittäin merkitykselliset niin Suomessa kuin kaikissa muissakin Euroopan unionin maissa. Pitkän oikeistovallan jälkeen on mahdollista nostaa sosialidemokraatit parlamentin suurimmaksi puolueeksi.
  Eurooppa tarvitsee ennen kaikkea työtä ja kasvua. Sosialidemokraateille EU on enemmän kuin vapaakauppa-alue. Se on myös työkalu perus- ja ihmisoikeuksien puolustamiseksi. EU:n on entistä voimakkaammin edistettävä ihmis- ja kansalaisoikeuksia ja toimittava vakauden sekä rauhan puolesta.

Ihmettelin aikoinani, kun olin näitä lausumia väsäämässä, että miksi ne eivät pääse mediassa näkyviin. Onhan kysymys puolueen korkeimmasta päättävästä elimestä puoluekokousten välissä. Eihän tuossa mitään uutta ollut, suoraan sanoen luokka oli EVVK. Herrat haukutaan ja ponnet hyväksytään, on työväenliikkeen ikiaikainen käytäntö.Nykymaailmassa tällä menolla ei pitkälle pötkitä.

29.3.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa