Politiikkatori toimi hienosti

PolitiikkatoriA2013yleisC3B6C3A4jpg

Toiseen kertaan järjestetty Politiikkatori on toimiva instituutio. Ei mikään Pori areena, mutta lämminhenkinen paikallinen  ja kuitenkin niin valtakunnallinen tapahtuma, jossa -uskaltaisi arvata- viihdytään ja kuullaan asiaa.

Ville Vuorio
Kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtajana on ollut tapahtuman Primus Motor ja hän on hoitanut hommaa suunnittelusta roudaamiseen asti  mallikkaasti. Kiitos hänelle ja kaikille hänen kanssaan puuhaastaneille, meidän puolelta vastuussa on ollut Hagsbergin Sirpa. Henki on ollut hyvä ja se on tarttunut tapahtumaan.

Aurinko on kiva kaveri ja varmaan on niin , kuten monesta suusta todettiin , että fiiliksen kannalta se on tärkeässä roolissa. Mutta voimme myös sanoa, että auringon helliessä ihmisiä eivät vaivaudu ajatuksissaan juurikaan  yleisiin yhteiskunnallisiin asioihin, vaan se useimmiten se laiskistaa ja on enemmän esteenä osallistumiselle. Ja kun näin ei ole käynyt, voimme siitä kiittää tilaisuuden ohjelmaa, juontajaa Lassi Lähteenmäkeä ja esiintyjiä.
Puolueet olivat saaneet paikalle osaavia ja vetovoimaisia esiintyjiä, jota paikallispaneeli hienosti täydensi.

Harvinaisen antoisa oli EU-keksustelu:
Sirpa Pietikäinen politiikan ihmelapsi ja Kokoomuksen vihreä sanoi sattuvasti politiikan olevan siivoamista ja tiskaamista ja Liisa Jaakonsaari SDP:n ikinuori kapinallinen puolestaan muistutti, että jos Paasikivi eläisi, pyytäisi hän nyt katsomaan maapalloa ja muistutti, että Ranska ja Saksakin n ovat pieniä vaikka eivät sitä itse tiedä. Kun juontaja sitten asioiden vyyhtiä pyöritti mahdottoman näköiseksi muistutti Liisa puolalaiseen viisauteen viitaten: Että ymmärsin asioita kunnes minulle niitä selvitettiin. Eli ei pidä monimutkaistaa asioita, jotka ovat tarpeeksi vaikeita ilman sitäkin.

Kunta- ja soteasiassa juontaja kysyi että tuleeko sellainen päivä jolloin Tasavallan Presidentti toivotetaan tervetulleeksi Turun naantaliin?
Ilkka Kantola sai suurimmat aplodit vastaamalla, että että kyllä Naantali itsenäisenä säilyy ainakin yhtä kauan kuin presidentti-instituutiokin. Siinä oli kaksisuuntainen pläjäys.

28.7.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa