Peruutuspeileistä puhuttiin Suomessakin. Romney on sellainen

Republikaanit ovat Kokoomuksen veljespuolue , tavallaan. MM:ssa Kokoomuksen nuoret ja taisi siellä olla Petteri Orpokin, olivat ihastelemassa Mitt Romneyn valintaa presidenttiehdokkaaksi. Pientä piikkiä siitä perustuspeilistä saatte sietää, nyt kun Martin Wolf Romneyn  arvio askeleeksi taaksepäin.
Wolfin kolumni on referoitu kirjoituksia palstalla ja siihen pääsee tästä.

USA.ssa käydään väittelyä siitä, mitä talouden mittareista voi päätellä. Viisaat siellä hakevat todistusaineistoa aina 1800-luvulta lähtien ja keskeinen väite Obamaa vastustavien leirissä on, että hän ei ole pystynyt aikaansaama taantuman jälkeistä nousua, kuten aikaisemmin USA:ssa on tapahtunut. Obama taas muistuttaa, että kenen perintöä hän on joutunut hoitamaan.

Taloudella sanotaan olevan siellä suuri merkitys. Epäilen kuitenkin, että tämä akateeminen väittely, jossa mielestäni Martin Wolf on ollut oikeassa, on aika merkityksetöntä sen kannalta kumpi voittaa vaalit.
Mutta se on mielenkiintoista  eurooppalaiselta kannalta katsottuna. Samoja asetelmia meillä täällä on.

Se seikka, mistä tälläkin palstalla on puhuttu koskein Amerikkaa ja koskein suomalaisia sekä jopa paikallisia,  on, että kovat puheet eivät toteudu käytännössä. Taloutta tasapainotetaan puheissa tehostamalla ja  leikkaamalla sekä veroja alentamalla. Käytännössä vain verojen alennuksia tehdään, ja ne  ne hoidetaan alijäämillä  eli velkaa kasvattamalla.
Niin se siellä ja niin se on täällä. Ja se voi olla viisastakin ainakin lyhyellä tähtäimellä, kuten Wolf osoittaa, mutta ei sillä pitkälle pötkitä.

Wolf naljailee , että Romney ei ole oppinut mitään eikä unohtanut mitään, hän on uusi George W. Bush  

31.10.2012

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa