Pakkanen nousee ja lämpötilaa laskee

Hiekkaranta20140117

ilmaisuja on monenlaisia.Ja ne voivat johtaa ilmaisun oikeellisuudesta huolimatta  mielikuvia joskus vääräänkin suuntaan.  Siksi viestintä on tärkeää.
Sitä tehdään ammattimaisesti ja monella tavalla; vanha hokema on ollut, että  tärkeintä on, että puhutaan. Mutta kyllä silläkin miten puhutaan on merkitystä.

Puolueen puheenjohtajakisassa on kysymys, kuten tällä palstalla on aikaisemmin puhuttu,  ei ihan tavallisesta politiikan vaikuttamisesta.
Hesarissa Antti Rinteestä tehdään sellaista nallekarhua, joka soittelee klarinettia ja uutisissa Jutta Urpilainen on keskiluokan asialla. Molemmissa ollaan kirkastamassa kuvaa sieltä, missä nähdään toisen vahvuuden olevan.

Eduskunnassa  puhutaain  kentän terveisistä, nyt kerron mitä kadulla sanottiin.
Sillä kokemuksella , joka Jutta Urpilaisella nyt on, olisi hänessä hyvää puheenjohtaja-ainesta. Mutta persoonalleen hän ei voi mitään. ”Siitä puutuu jotain tai siinä on jotain liikaa”. Ja puhekaverin lopputulos oli, ”etten saa makua.”
Tämä nk. kansan arvio näkyy suosituimmuusgallupeissa. Ne sitten vielä vahvistavat näitä mielikuvia ja syntyy negatiivinen kierre. Se on tilanne tällä hetkellä.

Yritän itselleni vakuutta, että arvioin asioita tekojen ja näkemysten perusteella. Mutta en voi kiistää, etteikö sillä, miten ehdotuksiani kuunnelleen ja miten niihin reagoidaan, olisi merkitystä. Itsekeskeistähän tämä on, mutta niinhän subjektiivisesti me kaikki valintoja esimerkiksi vaaleissa teemme.

Viime aikoina on käyty keskustelua siitä, mitä entisen julkisissa tehtävissä olevan on soveliasta tehdä uransa jälkeen. Melko paljon on niitä oppineita mielipiteitä, että ei oikein mitään. Luulen, että tällä näkemyksellä on vaikutusta esimerkiksi puolueen puheenjohtajan vaihtamiseen. Kun meillä puoleen jäsenillä monellakin on taipumusta empatiaan, niin aika monet valintoja tehdessään miettivät, että mitä sitten, jos Jutta vaihdetaan. Miten hänelle käy. Se on inhimillistä ja eikä ole väärin.

Toinen ääripää lähtee taas vähän niin kuin jääkiekkojoukkueen omistaja. Minulle käy kalpaten, jos puolue ei menesty.  Jollei mitään tehdä, ei tästä mittään tule ja että vetäjän vaihtamista kannatta yrittää.

Ihanteellisempaa olisi, jos jokainen valitsija pyrkisi arvioimaan tilannetta objektiivisesti  kansanliikkeen kannalta vaikkakin omista lähtökohdistamme lähtien. Kun emme sellaiseen kovin helposti pysty, niin meidän on kaikkien näiden ristipaineiden alla tunnustettava heikkoutemme. Mutta se vaaputa meitä vastuustamme ja niinpä  joudumme  tekemään valinnan.

Vaikka puolueen jäsenet eivät ainakaan vielä suoraan äänestä puheenjohtajasta ,  valitsee jäsenistö puoluekokousedustajat, jotka sitten valitsevat puheenjohtajan.  Puoluekokousedustajien valintaan vaikuttavat monet tekijät ja viime kädessä valinta on henkilökohtainen ja siten lopputulos on tavallaan  satunnainen. Se on kuitenkin arvan heittoa parempi. Tärkeää on painottaa, että demokraattinen valinta ei ole  mikään tutkintotodistus eikä tuomioistuimen päätös.

Huomio!!!

NTY:n yleinen kokous sunnuntaina 26.1.2014. klo 18.00
Valitaan puoluekokousedustajaehdokkaat.

19.1.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa