Ottakaa varas kiinni huutaa varas

Varatjavelat20130521

Suomen Kuvalehti kuvallisesti kertoi, ettemme me olekaan konkurssissa ja viittasi Tilastokeskuksen tietoihin julkisen sektorin varoista ja veloista. kaivoin malliskuussa julkistetut tiedot ja tein niistä oheisen pylväs diagrammin.
Tottahan se on, että julkinen sektori yhteen laskien selvästi plussalla. Plussalla ollaan suomalaisen eläketurvan ansiosta. Sen ansiosta, että ammattiyhdistysliike 1960-luvun alussa  sai aikaan työnantajien kanssa työeläkejärjestelmän, joka ensin tuli yksityiselle puolella ja myöhemmin sitten julkisillekin aloille.
Rahat ovat siis suomalaisen työntekijän aikaansaamia ja säästämiä.
Kunnatkin ovat tämän tilaston mukaan nollilla, mutta valtio on velkaisin. Siis se osapuoli, joka vaatii kunnilta talouskuria ja työntekijöiltä pidempiä työuria.
Tässä asetelmassa on kenkkumaista kuunnella valtion ja erityisesti sen virkamiesten syytöksiä kuntia tai työtä tekeviä kohtaan. Jos nimittäin sitten vielä joskus saamme nähdä yksityisen puolen vastaavia lukuja eiteltynä tulemme huomaamaan, että valtion velkaantumisen seurauksena tai sen ansiosta tarkoittaa verojen kevennyksien kautta  Suomen hyvin toimeentulevat kansalaiset ovat keränneet varoja valtion velkaantuessa ja tavallisen kansan taakan kasvaessa. Oikeudenmukaisen politiikan harjoittajan pitäisi tämä asetelma tuntea ja suunnata tasapainotustoimet  niiden kontolla, jotka tästä maailman menosta ovat hyötyneet.Mutta siihen ei ole uskallusta. Duunaria ja kunnaan jumia voi kurittaa, mutta pohatalle pitää antaa entisten päälle lisää.

21.5.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa