Naantalin neliö

Turunseudunkartta20140325JPG

Pitkissä kokouksissa istuttaessa ja lukuja ja esityksiä kuunnellessa tule mieleen erilaisia asioita. Kun Kustavia, Taivassaloa, ja Vehmaata on esitetty liitettäväksi Naantaliin, niin yhden lähes yhteisen pisteen löysin tuolta Livonsaaren ja Louhisaaren edestä, joka kuvassa on neliöity.
Kustavin ja Naantalin raja sitten on tuolla merellä eli kyllä tämä kunta on sellainen, joka tuo mieleen sen ajan jolloin laivat oli lautaa.

Laitan tähän lisäksi esimerkin siitä, miten asiat saadaan näyttämään paremmalta.

Ylempänä ovat nykyisten kuntien tunnusluvut ja siellä nähdään punaista eli kriisikunnan tunnuslukujen ylityksiä. Esimerkiksi Naantalin suhteellinen valkaantuminen menee rajana olevan 50 prosentin yli. Tilanne onneksi korjaantuu vuoden 2013 tilinpäätöksessä siten 45 prosentilla pääsemme kuiville.
Yhdistämällä ongelmat poistuvat ensinnäkin Turun suuruuden ja toiseksi hyvien naapureiden kuten Kaarinan, Ruskon ja Naantalin ansiosta. Kysymys on köyhyyden tasaamisesta.
Nämä luvut eivät sen sijaan kerro mitään siitä, että miten tulevaisuudessa valtionosuusuudistusten  jälkeen  tapahtuu. Merkittävintä olisi pystyä arvioimaan liittämisen seurauksista; tapahtuuko niin, että kaikki kustannukset menevät kalleimman tuottamistavan mukaisesti. Pidän tätä todennäköisenä riskinä.
Tähän asiaan toivottavasti saamme valaistusta jatkotyön aikana.

25.3.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa