Naantalin Energia jatkaa

NEsiirtohintaeroTE20121217

Ensiksi aloitan siitä, mitä Naantalin Energian historian kirjoittajalle sanoin, yhtiön myynti ei ole agendalla ainakaan minun. Tämä pätee.

Se, että siitä kaupunginhallituksessa puhuttiin, johtuu Tarkastuslautakunnan kannasta, että asia pitää uudelleen selvittää peruspalvelujen rahoituksen turvaamiseksi.

Aihetta selvittämiseen on perustellusti siksi, että kaupungin tase siis velkaantuminen sen kun jatkuu. Mutta peruspalvelujen rahoittaminen tuottavaa omaisuutta myymällä ei ole viisasta. Sellaista satunnaiset tulot menevät helposti sen sileän tien.
Kun asia viimeksi oli ajankohtainen päätettiin, että NE:ltä vaaditaan arvoa vastaava osinkoa. Ja sitä on saatu. Mutta vielä parempaa on, että tappiollinen alueen ulkopuolelle myynti on saatu hallintaan ja omakin myynti on järkevää vaikka ei vielä mitään äfääriä.

Mutta seikka, joka on avoimesti tuotava esiin on, että NE:n tulos tehdään hinnoittelemalla siirto entistä kalliimmaksi. Ero Turku Energiaan kasvaa ja Fortumiiin lähenee. Siis Naantali saamat osingot ovat tietyn tyyppistä piiloverotusta naantalilaisilta kuluttajilta. Hinta ero yhteensä laskien on enemmän kuin maksetut osingot.se tarkoitta, että liiketoiminta tuottaa vain kuluttajien kustannuksella.
Asetelmasta saa hyvän kuvan katsomalla oheista käyrästöä, joka kertoo, että eroa on kasvatettu.

Mistä tässä kokonaisuudessaan on kysymys?
Onko kysymys ymmärtämättömyydestä vai voisiko politiikalla olla osansa!
Oli kyse kummasta tahansa , niin ei hyvältä näytä . Eikä tämä luo uskoa siihen, että Naantalissa muutoinkaan – sittenkään – pystytä jäntevään päätöksentekoon vaikeissa asioissa.

18.12.2012

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa