Muutosta vaaditaan puolueen johtoon, muttei kuntarakenteisiin

Naantalin sosialidemokraatiti yleisessä kokouksessaan näkivät paikalla ollet muutoksen välttämättömäksi. Puoluekokousedustajaehdokkaat eivät nähneet Jutta Urpilaisen toimintaa onnistuneena. Erityisesti kuntarakenne- ja sote-asiat on hoidettu vastoin yhdistyksen esityksiä ja jopa vastoin puoluekokokusen päätöksiä.
Ylimielisyys ja kovakorvaisuus ovat ärsyttäneet ja yksinkertaisesti gallup-tulokset ovat huonoja.Jutan kannatusluvut pääministeriksi ovat puoleen kannatuksen alapuolella. Kumpi siis vaikuttaa kumpaan?

Antti Rinne
ei saanut varauksetonta kannatusta. Ay-liikkeen ja puolueen suhteiden tasapaino on tärkeää, kummankin pitää toimia itsenäisesti, mutta yhteistyössä. Puolue ei voi ay-liikkeen käsikassara eikä ay-liike puolueen juoksupoika.

Vielä huomenna tiistaina opposition ja hallituksen neuvotteluissa voitaisiin löytää linja, jossa sovitaan talouden peruslinjoista, aikataulusta ja  siitä, että kunta ja sote-valmistelu pannaan parlamentaariseen komiteaan siksi, että kuntademokratia toimii kaikkien puolueiden yhteistyönä eikä hallitus oppositio asetelmaa tunneta Suomen kunnallishallinnossa.

 Naantalin kannalta ei yleiseltä eikä erityisesti naantalilaisten kannalta nähty tarpeita  eikä mitään syytä suuriin muutoksiin: Säilytetään palvelut lähellä , mutta yritetään tehdä niitä tehokkaammin eikä sotketa toimivia järjestelmiä eli keskitytään hoitamaan asioita eikä leikitä hallinnon laatikkoleikkejä tai piirrellä paperille uusia rajoja.

Kaupunginjohtajakysymys tulee ratkaista nopeasti ja ilman turhia kiemuroita. Hakijoiden joukossa on kelvollisia ehdokkaita ja sosialidemokraatit ovat avoimia, mutta vaativia.

Pieni oma kommentti elinkeinopoliittiseen ohjelmaan: Tarvitaanko todella kaikkia yhteispalavereja ja muuta sen sellaista. Olisiko silläkin saralla parasta yrittää ja tehdä työtä.

23.2.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa