Mustan vihreä Saksa, Marsissa elämää ja Olympialaiset Istanbuliin vuonna 2020

FTesirippu

Tapana on kurkistella tulevaan. Talouslehti Financial Timen asiantuntijaraati ennustaa ja arvioi tulevaisuutta. Mielenkiintoista. Eikä meistä puhuta mitään, kummallista.
.
Kuten hyvin tiedämme niin ekonomistien ennusteet eivät paljon ennustajaukkoja parempia ole, Mauno Koivistoa lainaten. Ja niinhän se on, että ennusteet myös toteuttavat itseään tai sitten asia on aivan päinvastoin; ne voivat olla esteenä arvioidulle kehitykselle.
Viher-musta koalitio Saksassa on puhdasta valtapolitiikkaa. Siinä entinen protestipuolue kääntyy konservatiivien aisankannattajaksi. Vaihtoehtojen puute ajaa usein kummallisuuksiin. Angela Merkel on tähän valmistautunut erikoisella energiapolitiikalla Energiwende, jota hämmästellään joka puolella.

Monta muutakin mielenkiinnon kohdetta on olemassa ja ehkä merkille pantavinta on, että talousasiantuntijoiden kysymysten joukossa ei ollut nousevien talouksien arviointia eikä enää euroin hajoamista. Siis  voisiko näköpiirissä sittenkin olla jotain vakaampaa. Aika näyttää..
Lue  tästä kirjoituksia palstalta aiheesta enemmän..

31.12.2012

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa