Mitä tulee mieleen ?

  • Presidentti Vladimir Putinia ja hänen virkailijoitaan suojeleva virasto FSO on tilannut 20 kirjoituskonetta. Hankintaan on varattu 486 000 ruplaa eli runsaat 11 000 euroa. Lehden mukaan virasto katsoo, että on parasta laajentaa kirjoituskoneiden käyttöä, etenkin nyt kun Yhdysvaltain Kansallisen turvallisuusviraston NSA:n urkintaohjelma on tullut ilmi.
  • – Kirjoituskonehankintaa on valmisteltu jo yli vuosi, uutistoimisto AFP:n haastattelema lähde FSO-virastossa kertoo.
  • – Wikileaksin vuotamat diplomaattisähkeet, Edward Snowdenin paljastukset ja tiedot, että Dmitri Medvedeviä on salakuunneltu Lontoossa, kaikki tämä on vaikuttanut siihen, että olemme päättäneet laajentaa paperin käyttöä, Izvestian haastattelema lähde virastosta kertoo.
  • Snowdenin vuotamista asiakirjoista kävi ilmi, että Britannia oli vakoillut ulkomaalaisia kokousedustajia, myös silloista Venäjän presidentti Medvedeviä vuonna 2009 G20-maiden kokouksessa Lontoossa.Yle 12.7.2013

Otsikossa kysyn, mitä tulee mieleen?

Ensinnäkin kaikki ne vitsit, joita olemme kertoneet venäläisten urkinnasta, kätketyistä mikrofoneista ja kaikesta mahdollisesta kommunistisen järjestelmän kieroutuneisuudesta. Vanha neuvostoviisaus, joka on pantu milloin  Leninin ja mieluummin vielä Stalin suuhun, kuului luottamus hyvä kontrolli parempi.
Samastahan tässä on kysymys: On niin suuria arvoja, jotka saavat polkea muita vapauksia jalkoihinsa.Jesuiitoilla tarkoitus pyhitti keinot. Ihan omasta historiastamme muistamme muilutukset ja tietenkin Kolmannen valtakunnan kauheudet. Historia ei siis opeta mitään, vai mitä.

Mitä tämä kaikki maksaa. Kun olin 70-luvun alussa Turun apulaiskaupungininsinöörinä muistan, että silloin vielä kaikki pöytäkirjaotteet kirjoitettiin koneella ja lähetti vei ne muihin virastoihin. Se oli Xeroxin aikana tolkutonta ja maksoi paljon. mitä sitten maksaakaan tämä kaikki kyber-homma. Maailman talouden toipumisesta ei taida tulla mitään.

Hyvääkin on tietenkin siinä, että harkitumpi kirjoittaminen, valikoidumpi lukeminen ja ajattelemisen suosiminen voivat olla hyviäkin asioita, sillä tolkutontahan on tämä tarjonta, jonka kohtaamme joka päivä.

11.7.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa