Mika Scheinin muistuttaa yhteisestä vastuusta

Pekka Vahteran sai äänensä Hesarin mielipidesivun ykköseksi ja vakavasta aiheesta, josta hänellä oli hyvää käytännön tietoa. Näillä sivuilla 14.9.2016 lainattiin kirjoitusta.
Nyt Mika Scheinin laajentaa yksilöstä yleisemmälle tasolla ja taas kirjoitus on Hesarin mielipidesivun ensimmäinen. Juttu loppuu:

Pakolaisten torjuminen pikakäännytyksillä, perheen yhdistämisen estäminen tulorajoilla ja ”ulkomaalaistaustaisten” ihmisten leimaaminen ja eristäminen ovat ristiriidassa sisäministeriön terrorisminvastaisen toimintaohjelman 17. kohdan kanssa.

Sen mukaan ”huomioidaan väkivaltaisen radikalisaation ennaltaehkäisy kotouttamispolitiikassa. Tuetaan maahanmuuttajien kotoutumiskehitystä antamalla maahanmuuttajille yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja samalla, kun tuetaan maahanmuuttajien mahdollisuuksia oman kielen ja kulttuurin ylläpitämiseen.”

”Tuetaan erityisesti nuorten maahanmuuttajien osallistumista kansalaisyhteiskuntaan, etenkin liikunta- ja nuorisotoimintaan, sekä tässä toiminnassa tapahtuvaa yhteiskunnan ja työelämän edellyttämien tietojen ja taitojen epävirallista oppimista ja arkioppimista. Tuetaan väkivaltaisen radikalisoitumisen ja terrorismiin rekrytoitumisen ennaltaehkäisyä pitkällä aikavälillä ehkäisemällä syrjäytymistä ja tukemalla maahanmuuttajien työllistymismahdollisuuksia.”

Tuetaan siis kotoutumista ja integraatiota, ei eristämistä ja ennakkoluuloja. Tarvitsemme Aladdinin kaltaisia sillanrakentajia, koska maailma on muuttunut. Tieto ja ihmiset liikkuvat, sitä emme voi estää.

Mika Scheinin, professori, Naantali

Naantalilaiset kirjoittajat kiiloittavat Naantalin kaupungin kilpeä!

Mieleeni tuleekin, että onko Naantalin hallinto ryhtynyt toimenpiteisiin, joihin on yhteisellä päätöksellä sitouduttu?
Pekka ja Mika olisivat hyviä jäseniä paikalliseen toimikuntaan, jonkan  puheenjohtajajohtajaksi kananttaisi pyytää kokenutta kasvattajaa Hanna Erjantia.

16.9.2016

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa