Onko Merkel vain poliittinen peluri vai visionääri?

MerkelvisionC3A4C3A4ri20130923

Angela Merkel on varovainen, mutta kova peluri, jolla ei ole tapana epäonnistua. Hän pragmaattinen tiedemiesmäinen yrityksen ja erehdyksen kautta toimiva. Talouden ongelmiin hänellä ei ole reseptiä, on melko yleinen näkemys. On myös toisenlaisiakin näkökulmia, jonka mukaan häntä pidetään visionäärinä.
Niitä on referoitu kirjoituksia palstalla.

 

Suomessakin olisi  hyvä oikein tosissaan miettiä asetelmia. Ei siksi, että me voisimme niihin mitenkään erityisesti vaikuttaa, mutta siksi ettei meillä esimerkiksi innostuta kuten aamutelkkarissa yritettiin toimittajan toimesta ehdottaa kannattamaan Saksan toimia vähentää komission vaikutusmahdollisuuksia. Saksan ja Suomen kansalliset intressit ovat erilaiset, vaikka joskus voidaankin olla samaa mieltä.

Sosialidemokraatit Saksassa ovat vaikeassa tilanteessa: Uusia vaaleja on syytä pelätä ja toisaalta Angela Merkelin jäljet pelottavat ; hän on kovakourainen oman puoleen toisinajattelijoita ja poliittisia liittolaisiaan kohtaan, josta demareilla on kokemusta edellisen suuren koalition ajalta  ja josta Vapaat Demokraatit FPD saivat kovaakin kovemman opetuksen putoamalla parlamentista kokonaan.. Käykö niin, että Merkel nitistää lopullisesti SPD:n, vai onnistuvatko demarit kääntämään tämän voittamattoman Mutin?

23.9.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa