Mauno Koivisto 90 v ja Naantali

MaunojaTellervoKoivistoArtoNorajaMR1986

”Se olisi iso juttu, jos Turku liitettäisiin Naantaliin”, selitti Mauno Koivisto kerran miten asiat näyttävät erilaisilta riippuen katsojan asemasta ja asian  laadusta.
Mauno Koivisto saatiin Naantalin Musiikkijuhlien  valtuuskuntaan pikku viekkaudella ja vääryydellä. Hän oli pidättyväinen kaiken karvaisiin juttuihin osallistumisen suhteen ja niinpä hän jäi pyynnön kanssa jahkailemaan. Sitten oli sellainen vähän vaikeamman sorttinen tilanne ryhmässä ja kun kysyin Miten olisi? ”No olkoon”, vastasi hän.

Mauno Koivisto järjesti, että Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia kävivät  Naantalin 550 vuotisjuhlien kunniaksi Naantalissa 1993. Iso juttu ja isäntänä toimiminen hermostutti tietenkin. Ja eikös  vaan käynytkin, että joku lehtiin kuvaava pyysi kuvaa isännästä ja valtion päämiehistä seisoin Kuninkaan kuninkaan oikealla ja Koivisto oli takana ja tuli viereeni vasemmalle puolelleni. Kun epäilin, että menee ihan väärin, tokaisi Koivisto, että ei se haittaa”. Kuva ilmestyi ja jälkikäteen sain yleisönosastossa julkiset  haukut moukkamaisuudestani.
Kun minulla ei mainittua kuvaa ole, niin tässä on myös myös yksi protokollan vastainen marssijärjestys vuodelta 1986. Mutta se onkin Naantalista.
Lue lisää kirjoituksia sivulta.  
Muistamiset
KSR  FI85 1521 3000 0060 09 Mauno Koivisto
Tällainen lehtikuva on tarttunut keräilijälle kuningasvierailusta.Ahdasta oli.

25.11.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa