Maailma vie ja me teemme voitavamme

Romahdustakanajavuosi2013WOLF20130129

Suomi valmistautuu tekemään kestävyysvajeensa kanssa jotakin. Leikkauksia ja veronkorotuksia on tiedossa, jos hallitusohjelmaa seurataan.
Suomi on kilpailukykyinen ja pärjää kyllä, kunhan kysyntä elpyy. ja se taas elpyy, jos uskallamme ja uskomme. Voimme tehdä päätöksiä itsemme puolesta ajattelemalla myös muiden parasta. Keskuspankit ovat ottaneet vastuilleen paljon sitä, mitä muille kuuluisi, mutta mihin ei uskallusta poliittisella puolella riitä. Tosin on muistettava, että Angela Merkel tuki EKP:tä oman Bundespankin vastustuksesta huolimatta.
Me emme tarvitse nyt tuomionpäivän torvia, vaan yhteistyön ja edistyksen lippuja olisi liehutettava.  Toivon hartaasti, että SDP on itsellinen eikä vilkuile EU-asiassa Soinin sakin suuntaan.
Kasvun linjalle on tukijoita esimerkiksi Martin Wolf, joka on havainnut, että Davosissa ei puhuttu pelkästä kriisistä. Hän näki hyviä ja huonoja vaihtoehtoja, kuten ekeonomistit yleensä. Mutta kolumninsa lopetti optimistisesti:

 • Mahdollisuus palata kestävän kasvun on
  nyt syntymässä, vaikka
  Euroopassa viimeisenä. Huomattava
  julkisen talouden – ja rahapolitiikan
  tuki on edelleen välttämätöntä.
  Jos poliittiset päättäjät ylläpitävät ponnisteluja, maailma voisi olla paljon lähempänä  täysimääräisen elpymisen aikaa vuoden kuluttua.

Tähän viitaten ja uskoen.

1.2.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa