Lääkäri vai tuomari? Obama on tehnyt parhaansa.

Tilastoselityksi%C3%A4+USA+Wolf+20121023.JPG

USA.n presidenttivaalit ratkaistaan talouden kehityksellä. Martin Wolf viittasi kolumnissaan Ronald ReaganinJimmy Carterille 32 vuotta sitten esittämään kysymykseen. ”Onko tänään asiat paremmin kuin neljä vuotta sitten.” Sama kysymys sopii luonnollisesti Mitt Romenyn esittää Barack Obamalle.

Neljä vuotta siten BKT oli 5.2 prosenttia alempana ja työttömyys 7.8 % on pysynyt samana. Eli näin ajatellen vähän paremmin on nyt.

Sittemmin ovat talousviisaat aiheesta väitelleet ja tehneet vertailuja menneisiin aikoihin ja vetäneet niistä tarkoituksenmukaisia johtopäätöksiä.
Martin Wolf on systemaattisesti osoittanut perusteet kestämättömiksi ja muistuttaa republikaanien vastuusta kongressissa, jossa he ovat vastustettu Obaman esityksiä.
Wolf näkee, että USA on menestynyt kasainvälisessä vertailussa kohtuullisesti (kts grafiikka ohessa) ja hän miettiikin jo sitä, millaisella politiikalla päästäisiin kestävään talouskasvuun. Jäämme odottelemaan hänen tulevaa analyysiään.

Presidentinvaalin lopputulos ei ole selvä, niin paljon on vielä epävarmuutta. Mutta ehkä Obama on vähän niskan päällä, kun asiaa tarkastellaan osavaltiokohtaisesti. ..

26.10.2012

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa