Kylpylän laiva lähtee, mitä tilalle?

  • Gilbraltarille sijoittuva laivahotelli on uusi ja Sunbornin telakkayhtiön rakentama.
    Lontooseen siirtyy vuodesta 2003 Naantalin Kylpylän rannassa ollut hotellilaiva. Samalla Naantalin Kylpylää uudistetaan laajasti.
  • Kylpylän käynnissä oleva investointihanke saadaan päätökseen tämän vuoden aikana ja suunnitelmissa on rakentaa kylpylään 3 600 neliön laajennusosa sekä uusi korkealuokkainen viikko-osakekohde.
  • Kunnostus- ja uudistushankkeeseen sisältyy kaikkien hotellihuoneiden uudistaminen, kokoustilojen sekä allasosaston päivitys ja laajennus. Nämä hankkeet parantavat ja lisäävät kylpylän palvelukokonaisuutta, johon aiemmin lisättiin Naantali Spa Residence -huoneistohotelli.
  • Sunborn Groupin omistavat Ritva ja Pekka Niemi pitävätkin tätä vuotta erittäin tärkeänä yritykselle.
  • ”Otamme ison askeleen kansainvälisillä markkinoilla avaamalla kaksi laivahotellia samanaikaisesti. Lisäksi Naantalin Kylpylän laaja investointihanke saadaan päätökseen ja uusi visio Kylpylän konseptista, laajennuksista sekä spa-tilojen uudistuksesta viedään eteenpäin”, he sanovat.
  • Naantalin Kylpylä oli Suomen ensimmäinen moderni kylpylä, kun se valmistui 1980-luvulla. Kauppalehti 3.1.2014

Onko tämä historiallinen käänne?
Yllätyshän tämä ei ole. Asioita seuranneiden keskuudessa on muutoksen merkkejä voitu viime vuosina havaita.  Ulkoisesti muutos on suuri, sillä hotellilaiva on ollut kylpylän näkyvä käyntikortti. Toivotaan, että muilla ilmoitetuilla kunnostus- ja laajennustoimenpiteillä saadaan kompensaatiota menetykseen.
Niemen perheyrityksen laajuus on vaativalla tasolla, joten he varmaan toivoat kuten koko Eurooppa odotettua käännettä taloudessa.

Ps. Turun Sanomat uutisoi lauantaina 4.1.2014 näkyvästi Kylpylän aikeista.

Niemen perhe osaa pitää ääntä ja puoliaan. He ovat kehittäneet hienon konseptin, josta olemme Naantalissa iki onnellisia.

Emme kuitenkaan tykkää tämänkään asian hoitotavasta. Kaupunkia ei ole informoitu hankkeista etukäteen. Kaikki vs. kaupunginjohtajasta lähtien lukevat asiasta lehtien palstoilta. Ja niinpä tuossa tuumailtiin, että onko tässä taas tyypillisestä projektin kulusta kysymys: Syyttömiä rangaistaan ja syyllisiä palkitaan. Tarkoitan, että Naantalin kehityksen hedelmät tuhlataan maailman turuilla onnettomasti edistyneiden hankkeiden menetysten korvaamiseksi.

Mutta taitaa olla niin, että kaikella on määräaikansa, ja että kuten suuressa mittakaavassa Nokian, niin pienemmässä Naantalin kylpylän osalta joudumme toteamaan, että vääjäämätön muutos ei säästä ketään eikä mitään.

Historiallistakin  näkökulmaa meillä on: Naantalin vanha kylpylä perustettiin 151 vuotta sitten 1863 ja se hiipui 100 vuoden toiminnan jälkeen. 20 vuotta olimme ilman kylpylää ja nyt uusi kylpylä viettää 30-vuotista taivaltaan  muutosten kourissa.

Uusi tornitaloajatus ei ole uusi. Muistan, että aikoinaan Naantalin asemakaavaguruna hääräillyt kaupunginjohtaja Jaakko Kalkkaan kaveri  arkkitehti Pentti Ahola 1970 alussa hahmotteli, että Pappilan lahden pohjukasta kaislikon keskeltä voisi nousta korkea miehisyyden symboli.

Kallu Martti Sipponen
sanoi, että kaikki selvitetään, mitä esitetään.
Ja niin tietenkin tehdään, mutta ei ehdoitta. Se on selvää. Yleinen ehto on, että tällä kerralla ei temppuilla, kuten Porhonkallion yhteydessä eli pelin pitää olla reilua.

Ja ehdoton ympäristöehto on, että sitä jalankulkuraittia, joka  Kalevanniemen kiertää kylpylärakennuksen ja nykyisen laivan välistä, ei katkaista!

3.1.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa