Käänteentekevää  – ei synkkää paitsi Naantalain väestön kasvu

Kansainvälisillä riskilaina (junk-bond)  markkinoilla selvää kysynnän kasvua. OECD ennustaa paranevaa  jo tälle vuodelle. USA:ssa presidentti vetoaa republikaaneja sopimaan ilman ennakkoehtoja velkakaton nostamisesta, jotta ei itse aiheutettaisi vahinkoa rahaa tarvitseville.

STX tapauksen kohdalla

Odotetaan ratkaisua jo tänään. Valtiovalta, eläkeyhtiöt ja yksityiset rahoittajat ovat pelissä mukana.Ehkä nyt ollaan viisaampia eikä juututa periaateruutuihin vaan katsotaan asiaa käytännön läheisesti.

Uuden yhtiön tai järjestelyn mahdollisuudet näyttävät nousevan julkisen paineen myötä.Maakunnallista edunvalvontaa tehostetaan suurella työryhmällä, jossa on monia tahoja.
Mutta onko niin, kuin kokkien määrästä puhutaan?
Syntyi sellainen  käsitys, että tähän asti melkeinpä mustaukkisesti edunvalvontaa Kokoomuksen käsissä pitäneet Turun ja maakunnan johtajat ovat ottamassa muitakin mukaan kantamaan vastuuta, kun ei ehkä päästäkään menestyksellä kehumaan.
Tällaisina huonompina aikoina sopii vähäisempienkin mukana olo.
Oli niin tai näin. Tärkeintä olisi edetä ja saada luovia ratkaisuja. Tässä ei välttämättä määrä muutu laaduksi.

Positiivista varovaisuutta  Naantalissa

Yrittäjien ja Osuuspankin maakuntaennuste kertoo pienten ja keskisuurten yritysten odotuksista ja tekee arvioita kuntakohtaisesti. Tiedot on kerätty n. 900 maakunnan yrittäjältä.
Yritysilmapiirissä Naantali häviää Liedolle, Kaarinalle ja Raisiolle, mutta voittaa Turun ja Paraisen.
Odotukset näyttävät olevan Naantalissa kaksijakoiset samanverran on kannattavuuden paranemiseen kuin heikkenemiseen uskovia. Sen sijaan liikevaihto-odotukset ovat suhteellisesti eniten kohonneet edelliseen vuoteen verrattuna Naantalissa.
peruspalvelujen toimivuus on Naantalissa parasta: 78 prosentin mielestä erinomaista. Keksimäärin Turun seudulla lukema 50.

Väestönkasvu kuitenkin tökkii

Naantalin väestönkasvu on pakkasella. Ainutlaatuinen ilmiö näillä nurkilla. Turku kasvaa 1500 hengellä ja muutkin Parainenkin mukaan lukien selvästi plussalla. Työttömyys ei ole ihan niin paha kuin  maakunnassa. Siinä taitaa olla muiden murheet kaunistamassa meidän osuuttamme ja ehkä väestökehityskin auttaa.

14.1.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa