Juttatupa

  • Urpilainen kertoo Ylen Ykkösaamun haastattelussa taistelevansa tosissaan puolueensa puheenjohtajuudesta.
  • – SDP:n puheenjohtajaa ei valita kabineteissa, puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa.
  • Urpilainen myöntää olevansa huolissaan SDP:n tämänhetkisistä kannatusluvuista. Hän uskoo, että puolueen rooli valtiovarainministeriön johdossa on voinut vaikuttaa tilanteeseen. Urpilainen muistuttaa, että myös koko kansainvälisen sosiaalidemokratialiikeen kannatus on ollut alamäessä.
  • Urpilainen sanoo, että mikäli hän häviää puolueensa puheenjohtajavaalit, myös valtiovarainministeri vaihtuu. Urpilaisen mukaan tehtävä kuuluu puolueen puheenjohtajalle.
  • – Valta ja vastuu kulkevat käsi kädessä. Yle 5.4.2014

Jutta kertoi, että kampanja puhejohtajuudesta alkaa maanantaina ja sen ideana käydä keskutelua Juttatuvassa eri puolilla maata ja somessa. Ei siis mitään merkkejä siitä, että hän arvioisi tilanteen olevan hänelle epäedullisen. Hän kertoi, että monet ovat epävarmoja ja useat sitä mieltä , että kolmas vaihtoehto saisi tulla. Monet haikailevat vanahan liiton miestä Lauri Ihalaista, joka on kieltäytynyt, kuten myös aikaisempien puoluekokousten kestopuheenjohtajaehdokas Erkki Tuomioja

Yritin seurat lauantaiaamun haastattelua sekäkä korvalla, että silmällä. Sujuva juttu on  asiapitoista, joss valtionvarainministeriön kaiku kuuluu. Vasttu ja isänmaa ovat korostetusti esillä. Totta varmaan on juttu. Mutta siitä ei tahdo oikein synnytä eroa Kataisen tarinoihin, vain fantastinen puuttuu. sen sijaan maneerit ovat aika häiritseviä. Jotenkin syntyy kuva, että on sellainen puhumisen pakko , usko siihen, että kyllä se kansan uppoaa. Mutta särmä puutuu eikä ihmiset taida saada kiinni punaisesta langasta, mikä se sitten onkaan.
Tällä haastattelulla ei kisaa ratkaistu.

5.4.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa