Joulurauhalle on kysyntää

JoulurauhaA2012

Suomen Turussa julistettiin Jouluruha kansainvälisesti väitettynä. Jouko Lehmusto vielä apulaiskaupunginjohtajana sai pitää hallintojohtajan tämän  tehtävän, jota arvostetaan ja josta puhutaan ja jonka seuraavasta julistajasta käydään kannunvalantaa.
Joulurauhan teksti on viranomaisilta alaisille , järjestyksen pitäjältä asukkaille viestintää. Se periytyy ajalta jolloin palveluyhteiskunnasta ei ollut tietoa ja niinpä joulurauhan julistajat tulivatkin maistraatin puolelta. Nyttemmin muodillinen traditio on kunnan hallinnon asia.

Naantalista muistan ajan , kun haastemies Erkki Harne sen luki kouralliselle kuulijoita, sittemmin tehtävän otti itse pormestari Mikko Auvinen ja sen jälkeen se on ollut kaupunginsihteerin tehtäviä. Nyt sen julistuksen  luki  Riitta Lehtinen. Tehtävää pidetään kunniana ja oikein se nyt osui, sillä  Riitalla on on pitkä ja tuloksellinen kunnansihteerin ura Rymättylässä ja nyttemmin Naantalissa.
Kun Vg-Brassi hoitaa homman, niin julistus kun musiikkikin kuuluu Ja yleisön joukkoon ovat tullee monet turkulaisetkin pois Turun autojen melusta.

Tilaisuuteen liittty sellainen käytös ongelma: Koska otetaan lakki päästä. Monet ottavat heti kun Jumala ompi linnamme virsi alkaa itse olen omaksunut sellaisen linjan, että Enkeli Taivaan- virren  viimeinen säkeistö, jossa lauletaan Jumalalle kunniaa, on hetki jolloin pää paljastetaan..Kylmällä ilmalla tämä on  käytännöllinen ja kaunis tapa.
Ennen muuta olisi toivottavaa, että kuulijat jaksaisivat olla paikoillaan virren loppuun asti.
Hyvistä tavoista paremmin perillä olevat voisivat tehdä selkoa tilaisuuden kulusta  ja kertoa sen myös kuulijoille yhteisen linjan löytämiseksi ihan kuten kirkossa on nykyisin tapana..

25.12.2012

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa