Gallupit eivät näytä tietä SDP:lle

PuolueidenkannatusHS20140328

Neljäntenä tramppaava SDP odottaa merkkiä gallupien ihmeellisestä maailmasta. Kysyttäessä perusteluja puolueen puheenjohtajakysymykseen oli ehkä eniten puhutteleva vastaus 15,5 %. Ne olivat silloin tuoreet Ylen mittauksen tulokset.
16,3 % on linjassa 15,5 kanssa tutkimusten välinen ero muistaen..

Millä lukemalla Jutta Urpilainen jatkaa?
Se on relevantti kysymys. Ja veikkaukseni on, että lukemaa merkittävämpi on sijoitus. Puolueen pitäisi olla kolmas eli tämän hetken lukemiin pitäisi tulla runsaat prosenttiyksikön nousu tasolle 17,5 prosenttia.

Demokraattilehti on luonnollisesti vähän kallellaan istuvan puheenjohtajan Urpilaisen suuntaan, mutta kyllä sisällölläkin on merkitystä, osoitti lehden eilinen numero.

Minulle sattuu olemaan yksi indikaattori, jota seuraan silmä tarkkana: Se on kunnallinen pääomavero.

Antti Rinne sen nosti esille ja sai sillä toivomaansa julkisuutta. Nyt  hän on pyörtänyt kantansa. Tämä osoitti huonoa harkintakykyä joka asiaa esille nostettaessa tai nyt kannan muuttamisen yhteydessä.
Hän ei ole sisäistänyt oikein asian perimmäistä kysymystä: Oikeudenmukaisuutta kuntalaisten kesken, vaan hän sortuu arvioimaan asiaa kuntien välisenä tasa-arvokysymyksenä; ikään kuin kunnallinen pääomavero olisi jotenkin vaihtoehto kuntien valtio-osuuksien jaolle. Totta kai kunnallisen pääomaveron olosuhteissa Suomessa käytettäisiin valtionosuuksia paikkakuntakohtaisten erojen tasaamiseen. Silloin vaan olisi enemmän jaettavaa, joka olisi kerätty niiltä, joilla on varaa maksaa.
Se on oikeudenmukaisuutta ja kuntalaisten keskinäisen yhdenvertaisuuden vaatimuksen mukaista. Palkansaajan maksumiehen roolillakin pitäisi jokin raja olla, vai mitä ay-väki?

27.3.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa