Ei helppo rasti

UrpilaineneilC3A4hdeehdokkaaksi20170223

Kaikki ymmärtävät Jutta Urpilaisen Demokraatissa perusteleman päätöksen. Monet arvostavat omantunnon valintaa. Erityisesti edellisten vaalien uhrautujan Paavo Lipposen kohtalo ei innosta. Paavo oli valmis puolueen hyväksi täysin tietoisena asetelman mahdottomuudesta. Puolueen ja meidän jäsenten panos oli muodollinen. Tuossa yhteydessä muutamat saivat  maksettua vähän vanhoja kalavelkoja ja jotkut taas olivat ehtineet ilmoittautua Pekka Haaviston taakse.
Tästä ehkä oli se hyöty, ettei toisella kierroksella nähty Paavo Väyrystä eikä Timo Soinia vaan Pekka Haavisto.

Tilanteessa on nyt samanlaisia vaaroja kuin oli edellisellä kierroksella. Varsinkin kun sosialidemokraattien joukoissa on selvää tyytyväisyyttä Sauli Niinistön otteisiin
Puolue joutuukin harkitsemaan mitä ehdokkuudella tavoitellaan; periaatteessa vaalissa pyritään  presidentiksi, mutta käytännössä omien arvojen esiin tuominen olisi näissä olosuhteissa varsinainen ehdokkaan tehtävä:
Rakentavaa ulkopoliittista yhteisymmärrystä vahvistaen ja EU linjaa viitoittamalla sekä ennen muuta liberaalidemokraattisia arvoja puolustaen tulisi fiksun ehdokkaan toimia. Kova vaatimus.

23.2.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa