Ees´ taas ees´ taas…

PuoluekannatusYle20140928

Antti Rinne kävi Naantalissa arvioimassa, että SDP:n potentiaali voisi olla siellä neljänneksen tasolla, mutta nyt pyöritään 15 prosentin tasolla. Luottamus pitäisi plauttaa. Yle arvioi notkahdusta:

SDP:n uudella puheenjohtajalla Antti Rinteellä on ollut politiikan syksyssä korkea profiili.
Elokuussa SDP:n kannatus hyppäsi ylöspäin kaksi prosenttiyksikköä, mutta syyskuussa tästä kannatusnoususta katosi lähes kolmannes. Rinteen virittämä hallituksen sisäinen budjettivääntö näyttää ensin nostaneen SDP:n kannatusta, mutta elokuun lopun budjettiriihen tulokset taisivat olla lopulta pettymys.
SDP:n kannatus sukelsi syyskuun puolivälin jälkeen, joten Rinteen vahva esiintyminen TVO:n ydinvoimahakemuksen eduskuntakäsittelyn puolesta ei näytä ainakaan nostaneen demareiden kannatusta.
Perussuomalaisten kannatus on viime kuukausina heilahdellut vähän ylös ja alas, mutta kevään jälkeen suunta on ollut alaspäin.

Nopeat  arvoit tehdyn ja tekemisen jättämisisen vaikutuksita eivät ole luotettavia, eikä niihin pitäisi liikaa hirttäytyä.
Rinteen arvio siitä, että SDP:n kohdalla kysymys on pidemmästä prosessista on oikea, eikä sirkutempuilla pärjää. Ja jos esimerkiksi Olkiluodon puolustus on ollut kanantukselle miinusta, niin asiallisesti se on ollut oikein.

28.9.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa