Byrokratia on eläin, joka syö paperia

Vanhan vitsin mukaan byrokratia syö paperia. Toinen saman moinen oli: Osta aikaa Naantalista.

Tasavallan hallitus siis tämä viiden broilerin ja yhden kanaemon kaaoksen kehittämiskeskus on varmaankin ottanut nämä jutun tosissaan; Paperia tullee ja vastauksia pyydetään ja aikaa ei ole.

Naantalin kaupunginhallitus sai pähkäillä valtionosuusuudistusta ja kuntarakenneselvitystä.
Ihan vakavissaan hallitus yritti päästä asioiden sisältöön kiinni. Vaikeaa se on, kun eivät edes virkamiehet saa kaikista kiemuroista selvyyttä ja sitten luottamushenkilöiden pitäisi summamutikassa lausua jotain. Eihän se niin mene.

Naantalin lausunnot olivat pohdittuja ja vaativia. Lukekaa kaupungin  www.naantali.fi  
sivuilta  kohdasta päätöksenteko / esityslistoja ja pöytäkirjoja /kaupunginhallitus.

Naantalin periaate on, että kun jotain tehdään, niin tehdään se kunnolla. Jos Naantali on lähtenyt kaupunkiseudun selvityksiin ehdolla, että vaihtoehdot kuntaliitoksista yhteistyöhän selvitetään, niin silloin myös tehdään niin. Sitä ei sivuuteta selvittäjien tulkinnoilla.  Turku toivottavasti muistaa, miten tähän on tultu.

Valtionosuudet on suuri juttu taloudellisesti, mutta myös periaatteellisesti. Valtio valmistelee tutkimuslaitoksineen juttua pari vuotta ja pyytää kuntien lausuntoa parissa viikossa. Epäselvät pohjat ja tarkistamattomat tutkimukset taitavat olla  enemmän poliittista tarkoituksenmutaisuutta  kuin tiedettä. Se on kohtuutonta ja väärämielistä; sitä johdattaa ylen katseinen  komentotalouden henki.
Sitä ei voi sietää. Siksi on saatava riittävästi aikaa ja tarpeeksi tietoa, ennen kuin sanomme mitään lopullista. Näyttää pahasti siltä, että saaristolaisuus onkin ruotsinkielisyyttä ja terveys on sairautta. Sairaaloista koko homma.

20.1.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa