Kimmo Aho valittiin valtuuston puheenjohtajaksi

Kimmo Aho 20190917

Naantalin kaupunginvaltuuston pääosin etänä pidetty kokous toimi ihan hyvin ja alle kahdessa tunnissa selvitettiin nimenhuudot  ja äänestykset  sekä käytettiin puheenvuoroja ja tehtiin aloitteita. Kiitos vaan hallinnon tiimille ja vähän myös valtuutetuille, jotka osallistuivat harjoituksiin.
Mutta kyllä kollegiot vaan ovat sellaisia, että fyysinen yhteys on tärkeä tunnelman ja vaikutelman kannalta. Toivotaan, että päästään vielä normaaliin järjestykseen jo kesäkuun 8 pnä, jolloin Ahon Kimmo aloittaa valtuuston puheenjohtajana.

Valinnat menivät käsikirjoituksen mukaisesti niin , että Kimmo Aho, sd johtaa valtuustoa ja Jan Lindström, kok kaupunginhallitusta. Naapureiden valinnat eivät muille kuulu, mutta todetaan kuitenkin muutos: Kokoomus ei enää pidä kiinni periaatteesta, että eniten henkilökohtaisia ääniä saanut nousee tärkeimmälle paikalle.
Sosialidemokraattien hallitusryhmä jatkaa entisenlaisena: Sirpa Hagsberg hallituksen 2. vpj ja jäsenet Hannu Aalto ja Pirjo Maja.
Konsernijaostossa jatkavat Isabella Hauta ja J-P. Aalto.

Sosialidemokraattisen ryhmä ehdotus siitä, että Naantalin hullunkurisesta kaupunginhallituksen puheenjohtajan vaihtoehtoisesta asemasta luovuttaisiin. Nyt  on niin, että ainoa kaupunkina Naantalissa on palkkiosääntö, joka mukaan kh:n pj valitsee itse onko hän puolipäiväinen 30.000 euron vuosipalkkiolla vai tavallinen 4.000 euron palkkiolla. Vain vasemmisto kannatti Lauri Laineen tekemä ehdotusta ja niin Naantali jatkaa omalla erikoisella mallillaan.

Blogipalstalla kirjoitetaan Maksuvalmius asiasta, joka onkin kimurantimpi kokonaisuus.

3 vastausta artikkeliin

  1. Kerrotte: ”..Kokoomus ei enää pidä kiinni periaatteesta, että eniten henkilökohtaisia ääniä saanut nousee tärkeimmälle paikalle.” Sana ”enää” joutaa pois.. Esim. vuoden 2008 vaaleissa kokoomusehdokkaista suurimman äänimäärän sai Taija Terä, mutta tärkeimmälle paikalle nousi Markku Tuuna.
    Toni Forsblomin syrjäyttäminen ei ollut yllätys. Ehdokkaille annetut äänet ja heille mahdollisesti jaettujen luottamustehtävien painoarvot eivät korreloi eivätkä korreloineet ennenkään

  2. Turun Sanomien yllättävä uutinen 29.04.2020 sai muistilokerot raottumaan. Minulla pikkupoikana oli kesäkavereina Turun SDP:n eliittiin kuuluvan kesänaapurin pojat. Silloin meillä oli yleisenä vitsinä sanonta, että suurimmat huijarit ja kavaltajat löytyvät SDP:n porukoista. Eihän tällainen voi pitää paikkaansa, vai voiko sittenkin??

  3. Juhani Peuravuori kommentoi aktiivisesti palstaamme. Hän on kommenteissaan pureva ja ilkeäkin. Mielenkiintoista olisi kuulla keitä Turun sd-eliittiin kuuluvat olivat ihan sen vuoksi ettei tule väärinkäsityksiä?
    Ymmärrän vahingonilon ihmismieleen kuuluvaksi jaloksi piirteeksi ja siksi ymmärrän Juhanin tekstin.
    Oli tästä ikävästä tapauksesta sittenkin jotakin iloakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Jos olet kiinnostunut liittymään mukaan toimintaamme, tai jokin tuleva kunnallinen päätös Naantalissa askarruttaa,
Ota yhteyttä!

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi