Kimmo Aho valittiin valtuuston puheenjohtajaksi

Kimmo Aho 20190917

Naantalin kaupunginvaltuuston pääosin etänä pidetty kokous toimi ihan hyvin ja alle kahdessa tunnissa selvitettiin nimenhuudot  ja äänestykset  sekä käytettiin puheenvuoroja ja tehtiin aloitteita. Kiitos vaan hallinnon tiimille ja vähän myös valtuutetuille, jotka osallistuivat harjoituksiin.
Mutta kyllä kollegiot vaan ovat sellaisia, että fyysinen yhteys on tärkeä tunnelman ja vaikutelman kannalta. Toivotaan, että päästään vielä normaaliin järjestykseen jo kesäkuun 8 pnä, jolloin Ahon Kimmo aloittaa valtuuston puheenjohtajana.

Valinnat menivät käsikirjoituksen mukaisesti niin , että Kimmo Aho, sd johtaa valtuustoa ja Jan Lindström, kok kaupunginhallitusta. Naapureiden valinnat eivät muille kuulu, mutta todetaan kuitenkin muutos: Kokoomus ei enää pidä kiinni periaatteesta, että eniten henkilökohtaisia ääniä saanut nousee tärkeimmälle paikalle.
Sosialidemokraattien hallitusryhmä jatkaa entisenlaisena: Sirpa Hagsberg hallituksen 2. vpj ja jäsenet Hannu Aalto ja Pirjo Maja.
Konsernijaostossa jatkavat Isabella Hauta ja J-P. Aalto.

Sosialidemokraattisen ryhmä ehdotus siitä, että Naantalin hullunkurisesta kaupunginhallituksen puheenjohtajan vaihtoehtoisesta asemasta luovuttaisiin. Nyt  on niin, että ainoa kaupunkina Naantalissa on palkkiosääntö, joka mukaan kh:n pj valitsee itse onko hän puolipäiväinen 30.000 euron vuosipalkkiolla vai tavallinen 4.000 euron palkkiolla. Vain vasemmisto kannatti Lauri Laineen tekemä ehdotusta ja niin Naantali jatkaa omalla erikoisella mallillaan.

Blogipalstalla kirjoitetaan Maksuvalmius asiasta, joka onkin kimurantimpi kokonaisuus.

27.4.2020

4 vastausta artikkeliin

 1. Kerrotte: ”..Kokoomus ei enää pidä kiinni periaatteesta, että eniten henkilökohtaisia ääniä saanut nousee tärkeimmälle paikalle.” Sana ”enää” joutaa pois.. Esim. vuoden 2008 vaaleissa kokoomusehdokkaista suurimman äänimäärän sai Taija Terä, mutta tärkeimmälle paikalle nousi Markku Tuuna.
  Toni Forsblomin syrjäyttäminen ei ollut yllätys. Ehdokkaille annetut äänet ja heille mahdollisesti jaettujen luottamustehtävien painoarvot eivät korreloi eivätkä korreloineet ennenkään

 2. Turun Sanomien yllättävä uutinen 29.04.2020 sai muistilokerot raottumaan. Minulla pikkupoikana oli kesäkavereina Turun SDP:n eliittiin kuuluvan kesänaapurin pojat. Silloin meillä oli yleisenä vitsinä sanonta, että suurimmat huijarit ja kavaltajat löytyvät SDP:n porukoista. Eihän tällainen voi pitää paikkaansa, vai voiko sittenkin??

 3. Juhani Peuravuori kommentoi aktiivisesti palstaamme. Hän on kommenteissaan pureva ja ilkeäkin. Mielenkiintoista olisi kuulla keitä Turun sd-eliittiin kuuluvat olivat ihan sen vuoksi ettei tule väärinkäsityksiä?
  Ymmärrän vahingonilon ihmismieleen kuuluvaksi jaloksi piirteeksi ja siksi ymmärrän Juhanin tekstin.
  Oli tästä ikävästä tapauksesta sittenkin jotakin iloakin.

  1. Ei itsellä mitään vahingoniloa Ahon vaimon kavalluksista ole, toisekseen en ole ilkeä.. Eniten ihmetytti Kimmo Ahon julkisesti esittämä kommentti siitä, että vaimo on juridisesti itsenäinen henkilö ja vastatkoon myös itse tekemisistään, asia ei herra Kimmolle kuulu. Omalta kohdaltani sanon, että jos vaimoni tekisi samanlaisen kavalluksen tai jonkun muun rötöksen, niin takuu varmasti olisin vaimoni tukena ja yrittäisin puolusta häntä, enkä heittäisi vaimoani susien raadeltavaksi herra Kimmon tavoin. Tästä herra Kimmon ilmaisusta muutama vanha muisto nousi mieleen liittyen joihinkin SDP-henkilöihin. Jos nyt niin kovasti kiinnostaa jokin mainitsemani sd-eliitti, niin onhan se tekstissäni selvästi sanottu, jos joku haluaa ja viitsii vaivaa nähdä asian perkaamiseksi niin varmaan pitää hieman sukuselvitystäkin tehdä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa