Mikko Rönnholm

Vastaustaktikointia ja yksipuolista kouluarviointia

Pressatentti HS 20240123

Hesarin fiksut kirjoittavat toimittajat osaavat kaivaa taustoja ja tehdä jopa tutkivaa journalismia, mutta paneelin vetäjinä he olivat helposti vedätettävissä.
Yksinkertaienkin seuraaja huomaa, että Jussi Halla-aho on lähes  aina toista mieltä, varmaa ihan oikeasti, mutta yhtä varmasti myös taktisesti. Nimittäin siitä seuraa, että toimittajat jakavat hänelle ensimmäisen puheenvuoron, joka on etutikki.
Ja sitten voikin pyöritellä asioita haluamallaan tavalla.
Tämä ei ole reilua eikä anna samanlaista mahdollisuutta muille selvittää näkökantojaan.
Tentin mielenkiintoa onneksi lisäsivät karrikatyyrikuvat ja ulkomaantoimittajien kysymykset, joka katkaisivat paikallaoleva staattisuuden.

Kouluarvostelu vain vieraista kielistä

Tuon Hesarin tentin kanssa samaan aikaan oli käynnissä tv 5 kaksikielinen tentti.
Aiheeseen liittyi Ruotsin kielen arvostelu ihan koulu-arvosanoin.
Ja kielitaitoon liittyi sitten ”päivystävän dosentin” kommentti kielitaidon suuresta merkityksestä ja pilkallinen heitto Ahti Karjalaisen tankeroenglantiin.
Siinä taas osoitettiin historiallisen perspektiivin  huono ymmärrystä. Sodan käyneen ikäluokan  aikainen kouluopetus olivat eri maailmasta.

Ja niinpä edelleen kysyn, että kun kielitaidon testaamista pidetään tärkeänä niin miksei muita kognitiivisia ominaisuuksia punnita  yhtä tarkasti nimittäin ainut tärkeä matemaattiseen osaamiseen liittyvä kysymys esitettiin koululuokassa kun kysyttiin mitä on 5 potenssiin 3 . Potenssista puhutaan paljon, vaikka laskennon terminä se ei välttämättä ole tuttu, mutta mielenkiintoista olisi kysyä kuten T&T perusinsinööri:

Maila ja pallo maksavat yhteensä 1 euro 10 sentti. Kun maila maksaa 1 euron enemmän, niin kuinka paljon pallo maksaa?

Tunnettua on, että pääsäännön mukaan kansaa edustavat ovat kyvyiltään keskivertoa parempia ja heidän johtajansa vielä heitäkin kyvykkäämpiä.

Siksi näen, että demokraattisten  valitsijoiden pitäisi yrittää arvioida valittavien sopivuutta presidentin tehtävään. Ja valinta on sitten henkilökohtainen!

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa