Mikko Rönnholm

Tapanin ajelu – soutuveneellä 2019

Tapaninpäivän ajeleu 20191226

Muutoksia on ilmassa. Tiedemiesten mielestä ilmastossa. Ja siihen voi uskoa helpommin silloin kun satunnaisvaihtelut sitä vahvistavat. Tapaninajelu  soutuveneellä oli tietenkin kokemus sinänsä ja siinä sitä tulee mieleen kaikenlaista:

  • Kirkonmäellä on komeita kuusia, jotka voisi vaalista pimeyttä poistamaan
  •  Kauroilla ei ollut 11 kotkaa, mutta lintuja liikkuu: Iso Koskelot ovat komeita ja päivittäine tuttu nykyisin harmaahaikara on nuoruuden harvinainen bongaus, jota piti mennä Mietoisten lahdelle katsomaan
  • Raumakarin kalastuslaitureiden idea on vaikea ymmärtää.
  • Panoraama muistuttaa, että savu kirkon takana tulee savua voimalaitokselta , jonka ensimmäinen yksikkö käynnistettiin 60 vuotta sitten joulukuussa. Energia asioissa työtä tehneenä kysyy itseltään, että voisiko savuton aika tulla voimalitokseen yhtä nopeasti kuin se tuli kapakoihin?
  • Muumimaailma on Kailossa – vielä. Mitä Ruotsin Karlstad vaikutta tuleeko Vantaalle, kuten huhutaan,  jotain alaan liittyvää. Miten Denniksen pojat ja Toven oikeuden omistajat tulevat toimeen? Onko Naantali kartalla-  Jani ja Tommi ovat paljon vartioita. Pidetään  peukkuja sen minkä soutaessa kohti illan hämää pystyy tekemään. Naantalilaisia ei saa unohtaa!

Tällä palstalla on kerrottu kylpylän johtajan  Atte Francken kalenterin tietoja.

Francket olivat Naantalin vanhan kylpylän puuhassa mukana yli 60 vuotta 1860 luvulta lähtien aina  1930-luvulle, jolloin Kylpylä ”sosialisoitiin” eli se siirtyi kaupunginomistukseen.

Kaupungin toimena kylpylä jaksoi aina 100-vuotisjuhliin vuoteen 1963 asti. Mutta tämä on sitten oma juttunsa kuin myös se, että Naantalin vierasvenesatamassa on Frank niminen laituri

Sata vuotta sitten: 24.12 / -22 ; 25 / -16 ; 26 /  -14 ; 27 / -22 , 28 / -22 astetta pakkasta

26.12 1919 perjantaina ajettiin jäätietä pitkin Turusta suoraan Humalistoon, kertoo kalenteri. Kehitys oli suhteellisen nopeaa tuolloinkin, sillä vielä 20.12. Ahti laiva teki viimeisen matkansa Naantaliin, Merimaksuun ja Uuteenkaupunkiin.

Ruskea puuromainen vesi ei lupaa ensikesälle hyvää, joten ilmaston muutos ja vesien suojelu ovat ajankohtaisia asioita jo tänään täällä kotinurkissa kuin myös maailmassa.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa