Mikko Rönnholm

Sosialidemokraatien tyylikäs valintakokous

NTY valitsee ehdokkaat 20210809jpg

Naantalin Työväenyhdistyksen yleinen kokous on kaikille yhdistyksen jäsenille avoin tilaisuus. Tällä kerralla kokous jouduttiin pitämään etänä. Se sujui mukavasti.

Sääntöjen ja käytännön mukaisesti yleinen kokous päättä sosialidemokratian linjasta ja valitsee edustajat luottamustehtäviin.

Lähtökohtana on ollut, että jäsendemokratia laajentaa vaaleissa valittujen ryhmää.
Se laajentaa yhteyksiä päättäjien ja naantalilaisten välillä. Tämä demokratian laajentaminen edustuksellisen valtuustoryhmää laajemmaksi on perustelut myös siksi, että vaaleissa esimerkiksi meidän 64 ehdokkaasta valittiin yhdeksän valtuustoon. Yhdeksän valittua ovat saaneet myös kaikkien ehdokkaina olleiden ääniä tullakseen valituksi. Siksi on oikein, että laajempi joukko kuin pelkästään valtuustoryhmä valitsee edustajiaan.
Sunnuntai-illan 15 pnä elokuuta yleinen kokous sai päätettäväksi paikat, jotka SDP:lle kuuluivat suhteellisuuden perusteella ynnä pari SDP:lle suotua paikkaa.

Valmistelusta oli vastannut johtokunta ja erityisesti sosialidemokraattien neuvottelijat Kimmo Aho, Hannu Aalto, Sirpa Hagsberg ja Kaisa Sipponen. Keskeisimmän työn tekevät puheenjohtaja Kimmo Aho ja erityisesti kokenut ”pääsihteeri” Hannu Aalto.

Hannu perusteli valintoja muistutummalla, että kaikilla ehdokkaina olleilla oli mahdollisuus   lausua toiveensa, jota mahdollisuuksien mukaan on seurattu. Myös soveltuvuus ja myös vaalimenestys on otettu huomioon, sanoi Hannu. (Lista on nähtävissä ajankohtaispalstalla kokonaisuudessaan)

Palapeli sai kokousväeltä yksimielisen tuen ja puheenvuoroissa kiiteltiin vaikean työn onnistumista. Monet valitut kiittelivät saamastaan luottamuksesta.

Saatteeksi yhdistys esitti valituille toivomuksen aktiivisesti osallistua koulutukseen ja myös poliittisen viestin vientiin niin päätöselimiin kun myös kuntalaisille. Ja tärkeintä on herkällä korvalla ja avoimella mielellä kuulla ihmisten arkea, jottei kuntademokratia jäisi vain kerran neljässä vuodessa käytävien vaalien varaan.

Kokouksen henki oli hyvä. Sitä varmaan edesauttoi  se, että monet eivät tavoitellet paikkoja ja toisaalta vanhemmat valtuutetut myös osoittivat esimerkillään, että valtuutetun tehtävä on  jo riittävän merkittävä.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa