Mikko Rönnholm

Olli Rehn Sanna Marinin hallituksen Last Resort

Olli Rehn HS 20200609

Tässä Keskustan Kulmuni kuhinan seasta pitää nähdä eteenpäin. Olli Rehnin haastattelu HS:ssa tuli tarpeeseen. Ei todellakaan ollut aihetta mielensä pahoittamiseen päin vastoin sen lukeminen oli suuri ilo.

Näinä aikoina, joita näyttää piisaavan, tarvitaan ajan tasalla olevia uskottavia asiantuntijoita.
Olli Rehn sanoi kauniisti, mutta selkeästi menneestä  junasta presidentille.

Tunnen ymmärrystä Sauli  Niinistöä kohtaan, olemme molemmat vanhoja  rannikkotykkimiehiä. Meidän aikamme linnakepuolustusjärjestelmä on mennyttä  aikaa Me siellä linnakkeilla olevat emme vaan tahdo sitä hyväksyä.

Muistan myös puolustaneeni EMU:stä päätettäessä tiukkaa julkista taloutta mm:ssa siksi, että valtion tulee säilyttää puhevalta ja että sillä pitää olla operointitilaa ynnä sitä, ettei makseta verovaroista pääomalle- lainaajilla korkoja.
Asetelma on kuitenkin  täydellisesti muuttunut; sen tuntee Olli Rehn paremmin kuin kukaan muu suomalainen. Ja sen hän perusteli hyvin.

Muutos on muuttanut asennettani velkaa ymmärtäväksi:
Jonkin sortin sosialistina olen toivonut,  että kun varakkaat, jotka  on vapautettu veron maksusta, niin on oikein, että rikkaat lainaavat nolla tai miinus korolla valtiolle ja kunnille. Joten velan ottoa voi perustella sillä, että näin varakkaatkin osallistuvat yhteiskunnan ylläpitoon. Ja taas puolestaan nolla-koroista kärsivät eläkerahastot saavat hyödyn taloudellisen aktiviteetin eli työllisyyden ja julkisten palvelujen kautta.

Yhtä kaikki – joka tapauksessa Euroopassa on yritettävä toimia. siinä EKP ja SP ovat hoitaneet hommia, jotka ovat jäänyt politiikoilta tekemättä.
Siksi toivon Olli Rehnille voimia ja rohkeutta jatkaa Euroopan pelastusoperaatiota, josta siis erityisesti suomalaiset avoimista markkinoinnista riippuvaiset DUUNARIT HYÖTYVÄT.

OLLI REHN  on nykyhallituksen euro-politiikan  last resort – VIIMEINEN TAKUU JA TURVA

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa