Mikko Rönnholm

Notifikaatio ja sata innovaatiota

Kolme Mepiä ja Ilkka Taiple

Sana-akrobatiaa harrastaa puoluesihteeri runoillessaan Kalevalan päivän kunniaksi. Se hyvä muistutus kulttuuriperinnöstämme:

Samalla viitataan Kalevan tarustoihin, joissa harrastetaan viekkautta ja vääryyttä; Pohjan akat näyttävät voimaansa ja oveluuttaan. Ja miehet taas ovat metoo-harrastusten parissa turhamaisia ja turhautuneita.

Hallitus on pannut kakkosketjun selittämään ja virkamiehet vakuuttamaan. Ja niin eduskunnnan valiokunnan poliittista kuolemaa pelkäävät jäsenet ovat tulleet entistä itsevarmemmiksi ja röyhkeiksi. Asiantuntemus on pahasta, se voi jopa sotkea oman varman mielipiteen. Pimeässä ei näe.  

Jälkikäteinen notifikaatio sopii Kokoomukselle, sillä suurella todennäköisyydellä sen tuloksen pakkoyhtiöittäminen   – siis alkuperäinen tarkoitus toteutuu. Keskusta voi kuvitella toisenlaista tulosta ja uskoo; poliittisesti tässä on sellainen idea, että pitäisi saada tämä esitys äänestykseen toivoen, että valinnanvapaus kaatuu ja maakuntahallinto jää.

Ehdin jo iloita, että eduskunta osoittaa ryhtiä – perustuslakivaliokunnan toimessa sellaista oli. Nyt sen sijaan taas ollaan sote-valiokunnassa osittamassa, että eduskunnan vakaan ja arvokkaan käytöksen vaatimus ei koske kaikkia.

Euroopan parlamentin jäsenet yhteen ääneen vasemmalta oikealle yrittävät ohjastaa kansallisia kollegoitaan, mutta turhaanko?
Pian sen näemme.

Sata innovaatioita Suomesta

Kalevalaa on käännetty 59 kielelle ja arvatkaapa mikä suomalainen kirja yltää samaan, kysyi Ilkka Taipale Aki Linden seminaarissa Mauno Koivisto keksuksessa . Ja vastaus oli tietenkin Ilkan toimittama  Sata innovaatioita Suomesta. Heti kun saadaan tekeillä olevat 12 käännöstä valmiikis.

Ikiaktiivi jaksaa olla hyvällä asialla ja hauskasti. Ilkka nimesi Akin Suomen toiseksi parhaaksi Sot-asiantuntijaksi eikä kertonut kuka on paras. Toisen paikan hienous onikin siinä, että olet selvästi hyvä, mutta et paras. Ja niinhän se on, että paras hyvän pahin vihollinen.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa