Mikko Rönnholm

Niinistön aikana Kultaranta on saanut mainetta ja rahaa

Kultaranta stoltenberg 20240107

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kausi lähestyy loppuaan. Hänen toimistaan on j kirjoitettu  arvioita.
Risto Uimosen kirja sisältää paljon tietoa ja kirjoittaja on vahvasti Sauli  Niinistön puolella, kuten yli 80 prosenttia kansasta. Ja se on paljon eikä kansa voi olla väärässä, vaikka Paasikivi kansaa taisi rumasti P..ksi nimitellikin.

Poliittisten toimittajien priimus Unto Hämäläinen kirjoitti Hesarin kuukausiliitteeseen  arvionsa Sauli Niinistöstä. Jutun lopuksi hän  arvioi, että kirjoittava Sauli tulee kertomaan oman näkemyksensä Koiviston tyyliin; tätä se oli tältä toivon sen näyttävän.

Lainaan Hämäläisen kirjoituksesta kohdan, joka ei ole huono.

Kultaranta nousee.

Mutta mennään sitten pieneen paikalliseen näkökulmaan eli minkälainen presidenttipari olivat Sauli ja Jenni Naantalin kannalta.
No ensinnäkin pikkuinen muikkari muodollisuudesta; He kun viihtyivät omalla mökillään, niin pääsi tapahtumaan niin, että juhannuksena ei ollut Suomen lippua Kultarannassa. Koivisto ratkaisi jutun niin , että salkoon vedettiin Suomen lipun päivänä presidentin lipun sijaan valtion lippu ja näin naantalilaiset eivät huomanneet, että hän Tellervon kassa olivat Tähtelässä.

Mutta sitten suuriin kuvioihin.

Ja niistä aluksi merkittävintä oli Kultaranta keskustelujen luominen. Se oli tärkeää presidentin äänen kuulumisen kannalta, mutta kyllä se oli loistava reklaami Naantalille.
Presidenttipari oli hyvin suopea kulttuurille ja Kultarantakonsertit  vakiintuivat Naantalin Musiikkijuhlien tapahtumaksi.
Presidentin vastaanotto presidentin laiturilla oli myös lämminhenkinen yleisötapahtuma. Presidentin tervehdys oli luontevaa kansakäymistä todella suuren yleisön kannalta; ja siinä sivussa Naantali sai mainosta taholta, jonka arvostelukykyyn luotettiin.

Rullaluistelut, palsternakkakysymys ja melontakin muistetaan puhumatkaan Jenni Haukion unikeoksi suostumista.

Mutta kaikkein tärkein asia oli Kultarinnan peruskorjaus.

Nuukana kamreerina tunnetulle Niinistölle yli 50 miljoonan investointi  on ollut kova paikka ja kaukana itsestään selvyydestä.
Mutta Naantalille on  tärkeä, että nyt  Kultaranta säilyy  presidenttien kesäasuntona.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa