Mikko Rönnholm

Natojäsenyys varmistuu – Mitä sitten?

Kultaranta Naantalista Nato 20230331
Sanna Marin lausui toimittajille kysymyksen Miksi Natoon: Yksinkertaisesti siksi, että Naton raja on ainut, jota Venäjä ei ylitä.

Yksinkertainen vastaus kertoo koko historian: Naton jäsenyyttä haettiin sen jälkeen kun vahvistui, että Venäjä on valmis hyökkäämään naapureittensa kimppuun vastoin kaikkia sopimuksia ja sääntöjä.

Suomella on suorituskykyiset puolustusvoimat, mutta ei meillä  luonnollisestikaan ole  riittäviä resursseja kymmeniä kertoja suurempaa vihollista vastaan.
Suomi käyttää Naton vaatiman kahden(2) prosentin osuuden BKT:sta puolustukseen. Ja Suomessa toivotaan, että muutkin Euroopan maat nostaisivat osuutensa samalla tasolle. Suomelta ei kuitenkaan ole perusteita pyytää merkittäviä lisäyksiä yksinkertaisesti siksi, että Suomen asevelvollisuus armeijan  panos vastaa yhtä (1) prosenttia sillä se tarkoittaa, että asevelvollista kohden se panos tarkoittaa että yhden puolustavan suomalaisen arvo on vain 10.000 euroa tässä synkässä pelissä.

Me tietenkin toivomme, että Norjan, Tanskan ja erityisesti Suomen suojassa oleva Ruotsi ei saa uuttaa innostusta entiseen kannattavaan puolueettomuuteen vaan yrittää tosissaan tulla Naton jäseneksi.

Pohjoismaiden  samaseuraisuus on suuri asia omalta kannaltamme ja luultavasti se on maailmankin mittakaavassa merkittävä demokratiaa ja ihmisoikeuksia ja yleistä turvallisuutta lisäävä elementti.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa