Mikko Rönnholm

Mitä muumit eivät Kailosta sanoneet?

Kailo uimaranta ja kuukuut 20190616

Naantalilaisia on huolettanut  – monia ärsyttänyt – Kailon kaavoitus.

Kaupunki  vapautti Muumimaailman  edellisen sopimuksen rajoituksesta  perustaa uusia kilpailevia teemapuistoaja  Suomeen ja  ja Eurooppaan ilman Naantalin suostumusta.  Perustelu oli, että rajoitus ei sovi vapaan kilpailun maailman ja että Muumimaailman oikeutta ei voi rajoittaa.   Tyhmyys on tehty ja perästä kuuluu tai tarkemmin sanottuna on jo kuulunut Ruotsista ja huhut Suomesta ovat vahvistumassa. Naantalille  merkittävästä – ratkaisevasta-  Muumimaailman  perustamisen ja saneerauksen avustamisesta ei korvauksia makseta. Kiittämättömyys on maailman palkka.

Kun nyt Kailon kaavaa käsitellään on painavaksi dokumentiksi liitetty Muumimaailman kirje, jolla perustellaan, ettei yhtiö puolla  uimarannan julkista käyttöä koskevia muutoksia . Muumimaailma kirjoittaa näin:

”Tämän perusteella yhtiö ei näe tarpeelliseksi muuttaa nyt esitettyä kaavaluonnosta. Yhtiö muistuttaa myös,
että ennen alueiden hallinnan siirtymistä, yhtiön tulee esittää kaupungille suunnitelmat ja perusteet
laajennusalueiden tarpeesta, jonka jälkeen osapuolten tulee vielä solmia alueista erillinen vuokrasopimus.
Tässä vaiheessa voidaan tarkemmin ottaa kantaa mahdollisista kaava-alueen sisällä olevista rajauksista.”

”Muumimaailma ei näe tarpeelliseksi muuttaa luonnosta” mutta ei edes rivien välissä sanota, että Muumimaailma vastustaisi muutosesitystä tai pitäisi muutoksia sopimuksen vastaisina. Näin tietenkin, sillä kaupungin suvereenia päätösvaltaa ei tässä asiassa voi rajoittaa yksityisen yhtiön toimesta varsinkin kun se voisi olla sille muumi-ideologiaan huonosti sopivana vahingollinen.
Kaupunginhallituksessa sosialidemokraattien  ehdottama  rajoitus  ei myöskään ole osayleiskaavan vastainen.

A. H. Naulasen, sd aloite  vuodelta 1927 saada Kailo seurakunnalta kaupungille toteutui puolivuosisataa myöhemmin  vuotta myöhemmin. Kailoa on käytetty vuodesta 1993 siis yli neljännes vuosisadan yleisiin ja yksityisiin matkailu tarkoituksiin. Naantali on omalla panoksellaan tehnyt Muumimaailman menestyksen mahdolliseksi ja tähän  asti Muumimaailma toiminut julkista käyttöä ymmärtävänä.

 Naantalin kovaa oikeistolainen poliittinen linja  näyttää johtavan Kailon julkisen käytön rajoittamiseen: kuka tietää vaikka ideana olisi sulkea koko saari kansalta. 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa