Mikko Rönnholm

Mieti Sanna brittien tarinaa

Corbun ka Marin 20191214

Menneen viikon suuret tapahtumat olivat Sanna Marinin hallitus ja Britannian vaalit.

FT:n kuvakaappaukset antava aihetta pohtia.

Maailmalla Sanna Marinin uuden hallituksen ohjelmaa  enemmän kiinnosti Sannan ikä ja kuva. Hallituksen politiikka ei ole vallankumouksellista; se ei liikuta mannerlaattoja. Naisvalta on uutta ja kuvauksellista. Huomionarvo nostaa toivon, että vääjäämätön oikeistokehitys voisi olla voitettavissa.

Suomessa luodaan kuvaan muutoksesta. Tietenkin sitä tekevät hallituspuolueiden johtajat kehumalla hallitusohjelmaa. Sillä taitaa olla kuitenkin vähemmän merkitystä, kuin sillä, että oppositiokin haluaa hallituksen politikankin näyttävän punavihreältä.
Tässä on perussuomalaisten innovaatio. He tietävät politiikan sisältö voidaan vielä hyväksyä, mutta identiteetti politiikassa ei haluta olla vasemmistolaisia. Ja tämä on Halla-ahon monotoonisen taktiikan kulmakivi sen ohella, että maahanmuutto on syynä eriarvoisuuden kasvuun ja turvattomuuteen siis kaikkiin ongelmiin. oppi-isänsä moneen kertaan kieltäneen Halla-ahon slogaani on perintöä Timo Soinin perusteettomalle oivallukselle: Missä Ongelma siellä EU

Jeremy Corbun ratkaisi brittienvaalit. Se liene kiistaton tosiasia. Jeremy Corbun sai nuoret vyörymään Työväenpuolueeseen. Hän johdonmukainen radikaalivasemmistolaisuus puolueen ikuisen oppositiomiehen maine innosti. Mutta sitten tuli arki ja vaalit: Brexit temppuilu ja kolmiloikkaa kohti sosialismia. Ei auttanut terveydenhuollon privatisoinnilla pelottelu eikä edes pörrötukka Boris Johnson.

Työväestön käyttäytyminen on kova juttu. Tutkitut tiedot kertovat karua kieltä siitä, että työväestön epätoivo on syvä ja oikeistopopulistien propaganda hyvää, siis tehokasta. Työväenliikkeen laulun sisältö, että pahin vihollinen on kansan tietämättömyys, on karua arkea ja kohtalokasta. Vastaavaa saa hakea 1930 luvulta.

 

 

 

 

 

 

Tässä on kova haaste  Sanna Marinille.

Hänen ei tarvitse kiillottaa aatteen kilpeään. Hän on lähtökohdiltaan uskottava: Nyt hänen täytyy myös osoittaa, että hän ymmärtää, ettei hän opeta autotekniikka Nesteen miehille, vaan kuuntelee, mitä he siitä tietävät.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa