Mikko Rönnholm

Keskusta yliyrittää hallituksessa

Puoluekannatus Yle 20221006

Ylen tuoreen kannatusmittauksen mukaan keskustaa äänestäisi 10,3 prosenttia puoluekantansa kertoneista. Laskua edellisestä mittauksesta on 1,4 prosenttiyksikköä.

Puolueen kannatus on alimmillaan kannatusmittauksia tekevän Taloustutkimuksen arkistojen ajalta. Arkistot yltävät vuoteen 1994 asti. Aiemmin keskustan suosio on käynyt alimmillaan 10,5 prosentissa vuonna 2020.

– Voi sanoa, että nyt ollaan modernin mittaushistorian pohjalukemissa, Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja sanoo.

Näin hyvin pieniä muutoksia kommentoidaan Ylen sivuilla.

Eilen Eduskunta puhui Persujen välikysymyksestä, jonka terä oli sulanut kun Uniper onnettomuus, jonka juuret ovat edellisessä hallituksessa jossa Persut olivat mukana .
Tosin senkään hallituksen niskoille ei voi tapahtumia pistää, vaan kyllä vastuu kuuluu Fortumin johdolle, joka on palkittu uusilla paremmilla hommilla,
Siis välikysymys oi tyypillistä persustelua eli populistista  sanahälinää esimerkkinä Purran puhe:

”Yhteiskuntamme ei voi pyöriä tai olla pyörimättä riippuen siitä, sattuuko kohdalle tuulinen vai tyyni päivä. Sähkön varastointi on vielä lapsenkengissä, joten tarvitsemme säätövoimaa vastaamaan kulutuksen vaihtelujen mukaisesti. Energiapolitiikan pitää perustua fysiikkaan, ei uskomiseen tai ideologiaan.”

Energian säilymislaki eli energiaperiaate on fysiikan peruslaki, jonka mukaan energiaa ei voi syntyä eikä kadota. Energia voi kuitenkin muuttua muodosta toiseen, eli esimerkiksi liike-energiasta lämpöenergiaksi. Wikipedia.
Purran puhekin oli oli huulten liikutusta salin lämmittämiseksi.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa