Mikko Rönnholm

Italia ja fasismi

Italoian vaalit ja fasismi 20220922

Jos mielipidemittaukset pitävät paikkansa, Italia nousee sunnuntaina järjestettävistä parlamenttivaaleista uudella äärioikeistolaishallituksella, jota johtaa arkkikonservatiivi Giorgia Meloni , Italian veljesten presidentti. Hän ja hänen populistinen liittolaisensa Matteo Salvini , Liigan johtaja, näyttävät yhdessä olevan valmiina ratkaisevaan voittoon syvästi jakautuneesta keskustavasemmistosta.

 

Se olisi Italian ensimmäinen äärioikeistolaisen hallinnon kokeilu fasistisen diktaattorin Benito Mussolinin jälkeen, yhteensä 69 ideologisesti erilaisen hallituksen jälkeen toisen maailmansodan jälkeen. Monet italialaiset pelkäävät, että henkilökohtaisia ​​vapauksia rajoitetaan ja tilaa demokratialle pienennetään. Toiset ovat huolissaan siitä, että suhteellisen kokemattomalta Italian veljekseltä, jonka ennustetaan johtavan koalitiota, ei ole teknistä pätevyyttä navigoida Italiaa sen nykyisten taloudellisten haasteiden läpi. FT 22.9.2022

 

Tähän artikkeliin liittyy mielenkiintoine grafiikka eri maiden alueiden sisäisestä eriarvoisuudesta.
Alla olevassa diagrammissa nähdään, että Suomen alueista on rikkain viidennes 1,54 kertaa varakkaampi kuin esimerkiksi Italiassa  vastaava kerroin 2,18

Suomessa ei oikein osata nähdä maamme hyviä puolia. suuresta koosta ja pohjoisisista olosuhteista huolimatta täällä pidetään kaikki mukana.

Muistettakoon, että Italiasta fasismi  lähti liikkeelle 1920 luvulla ja Suomessakin Naantalissakin tunnettiin vetoa siihen suuntaan silloinkin!

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa