Mikko Rönnholm

Hilja kiiruhtaessa näkee

keräilysaalis 20231024

Näinä aikoina soudan  neljän karin kierroksen: Raumakari, Kailo, Jakoluoto ja Hiippa.
Soutelen lähellä rantoja tuulista johtuen ja myös siksi, että yksityiskohtia on mukava katsella; vedenrajan liikkeet, mitkä kivet näkyvät ja miten valo niistä heijastelee. Laskeskelen myös veneitä ja kalastajia, jotta voi tiedottaa Eilolle.
Tänä vuonna on ollut hiljaisempaa. Ukko Pekan sillan alta mennessä yritän välttää siimoja.

Viime viikolla sain avustustehtävän, kun minua pyydettiin avustamaan juuttuneen   magneetin irrottamisessa.  Hyvää, hyödyllistä ja opettavaista   puuhaa syyslomaa viettävälle perheelle.

Pitkään on silmään osunut ja mieltä  häirinnyt pensaisiin tarttuneet siimat ja vieheet. Sillalta kun kalastetaan, niin tulleet ja virrat vievät eikä ole ihme, että välillä karkaa.

Raumassa, (joka tarkoittaa Suomalaisen sanaselityksen mukaan Rauma tulee germaanisesta sanasta *strauma, joka merkitsee virtaa. Sanasta ovat syntyneet mm ruotsin ström ja englannin stream)on lähes aina  virtaa, niin ettei kevyellä veneellä ole voinut pysähtyä.

Nyt YK-päivän oli oli vedessä rauha eli ei virtausta ja sain korjattua pari hankalaa siimaa vieheineen. Samalla nostin vedestä teräsrenkaan: Mistäköhän on sinne joutunut ja siellä pysynyt.

Tuulet olivat irrottaneet laiturin suojalankun, joka keikkui laiturin vieressä; vettynyt puu painaa, mutta  nyt se on rannassa pois haitta ja vahinkoa aiheuttamasta.

 

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

2 vastausta artikkeliin

  1. Kirjoituksen hiljainen eetos enteilee kahden viimeisen kappaleen mielentilaa, joka on kuin kirjailija Antti Hyryn täsmällisten, konkreettisten havaintojen elämää kuvaavien lauseiden luonnoksia.
    Antti Hyry kuvasi minimalistisin toteamuksin ihmisen arkisista toimista syntyvää mielenrauhaa, jonka pinnan alla tietysti tapahtuu monenlaista, mutta se jääköön pinnan alle. Mistä ei voi puhua, jääköön aavistukseksi. Hyrykin oli diplomi-insinööri, lestadiolainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa