Mikko Rönnholm

EU ja poterot

Partalansaaren tyykkiasema 20200521

EU keskustelua hallitsee  kysymys yhteisvastuusta, yksinkertaistaen  kysymys kuuluu mitä maksaa ja kannattaako maksaa?
Presidentti Sauli Niinistö  nosti asian kamreeri-näkökulmasta ja asia sai innostuneen vastaanoton tieteen akateemikolta Sirpa Jalkaselta Turun Sanomissa.

Otan tässä yhden poteronäkemyksen, joka tuli mieleeni helatorstaina käydessämme Sulkavan Salpalinnan museotykkiasemalla.

Partalansaaren Sarsuinmäen tykkiaseam rakennettiin välirauhan aikana vuonna 1940. Cannet 152 mm  rannikkotykki oli tuotu Laatokalta ja  kuului Salpalinjan puolustusvarustukseen, jonka näkyviä osia ovat kapeikoissa ja harjuilla kuten esimerkiksi  Sulkavan Vilkaharjulla olevat panssariesteet.
Kartan keskeltä löytyy tuliaseman paikka ja siellä olevaan vieraskirjaan oli ennen meitä kirjoitettu:

 

 

”Kyllä se Venäjä (NL) on aina paljon meille työtä teettänyt” 

Vaikuttava juttu, joka kertoo, että Suomessa pelättiin välirauhan aikana Neuvostoliiton hyökkäystä tosissaan eli Jatkosotaan  ja että silloista vähäisitä resursseista uhrattiin paljon työtä ja rahaa.

Ja sitten kysymys: Mitä tämä EU:n rahoitukseen ja yhteisvastuukysymykseen kuuluu?

Siten, että tavalla tai toisella pitää huolehtia erilaisista asioista, kuten kansakunnan turvallisuudesta. Tietenkin omasta sotilaalölisesta turvallisuudesta vastaa Suomi itse; Suomen asevelvolliset  yhdessä kantahenkilökunnan kanssa hankilutilla varusteilla ja koko kansan tuella. Mutta parasta on saada tukea muilta saman mielisiltä  ja siksi EU on tässä rintamassa vähintään toiseksi tärkein asia ja siitä kannattaa maksaa, vaikkakin EU:n tärkein taloudellinen merkitys onkin kaupassa.

Ilman EU:ta kaivamme poteroita huonommilla työkaluilla ja vähemmällä rahalla paljon enemmän kuin, mitä EU meille suoranaisesti maksaa.

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa