Mikko Rönnholm

»Ettei tule tuohesta takkia, eikä vanhasta pappia», Timo / A. Kivi

Lukkarin koulu A 20220315
Naantalin pikavaltuustojen sarja jatkuu. taisi mennä peräti 28 minuuttia. Siinnä ajassa valittiin uusia jäseniä, myytiin maatta, organisaatiota uudistettiin ja muutettiin lainaehtoja.

Vaikeneminen on vaikeaa tuossa hiljaisuuden mestarien salissa. Siksi  aluksi pyysin muistuttaa valtuustotovereita harvinaisesta vallankäytön hetkestä, kun valtuusto päätti  myydä

Naantalin kaupunki myy Vesa ja Marika Vaihille n. 651 m²:n suuruisen määräalan

tilasta 529-411-0001-0075, kauppakirjaluonnoksesta ilmenevin ehdoin.

– Määräalan myyntihinnaksi päätetään 3.906 euroa..

Kaupunginjohtaja sen sijaan voi myydä 1000 kertaa kalliimmat tontit keskustasta omalla päätöksellään! Niin olemme päättäneet!

 

Jos keskittää halutaan pitää valita pormestarimalli

Naantalissa ollaan virkamiesvaltaistamisen tiellä oltu pitkään ja lisää halutaan. Nyt olikin hyvä nostaa kysymys kaikkien pohdittavaksi: Olisiko paikallaan – jos keskitystä halutaan- aika siirtyä pormestari malliin.
Ei tietenkään valtuustossa kukaan sanonut mitään, mutta ehkäpä vielä tästäkin asiasta keskustellaan ja ainakin demokratiasta huolta pitävät ja miettivät,  miten turvataan asukkaiden vaikutus todellisiin päättäjiin.

Lukkarin koulua Naantalin malliin

Heikko signaali unikekojen heräämisestä oli se, että kaupunginjohtaja hävisi esityksen koulutuslautakunnalle keksittämisestä. Pitäkää puolianne siellä hallituksessa, on varmaan monen valtuutetun toive.
Ja saisi nuo estradin puheenjohtajistokin  joskus muistuttaa ylimmän päätöksentekoelimen tärkeydestä. Nyt eduskuntavaaliehdokkaat Toni ja Vilhelm  istuvat siellä ripirinnan – Aleksi Kiven päivä kun oli – kuin veljekset rippikoulussa. Kaupunginjohtajan hoidellessa lukkarin tointa; ei kepillä vaan lempeän määrätietoisella säteilyllä.
(Artikkelikuva on maaliskuun valtuustosta koska uutta videota ei ole käytettävissä

Ja sitten tuli aloitteiden vuoro.

Tommy Björkskogin  poissa olleessa kd-ryhmätoveri Anita Mäkilä, kd esitti uimahallia monitoimihallin  yhteyteen. Aika entinen ja  toveri Hannu Raittola (nykyisin vas. aikasemmin kd, joka tarkoitti kansandemokraatteja) tulivat mieleen

Jan Lindström kok.  tehtaili  kolme aloitetta ensiksi  lainamaalla Kimmo Ahon sd  hyvää kirjoitusta urheilupaikkojen aukipitämisestä. Jotta myöhemmin sopii kehua aloitteen onnistumisella, hän vaati Karvetin kentän lämmittämisestä kaukolämmön paluuvedelle. Tämä aloite toteutettiin  jo vuosia sitten kentän rakentamisen yhteydessä. Onnittelemme innovaatiosta!

Toinen aloite koski väestönsuojia. Suojia voidaan tarvita ja informaatioita kaivataan. Siinä Jani toi ajankohtaisen huolenaiheen esille.

Aloite Merimaksun koulun hakelämmitystä osasi yllättää kokeneenkin kuulijan.
Öljylämmityksestä luopuminen on tasavallan hallituksen tärkeitä painopisteitä. Jotenkin tieto ei ole tarttunut niille kentän kylmettäjien korviin.
Voisin kuvitella, että  TSE:n hallituksen jäsenenkin tiedossa on, että TSE:n mopo voimalaitos tarvitsee kaiken läheltä tulevan hakkeen, joten sinne saavat varmaan kaikki halukkaat Otavan saaren metsänomistajat  energiapuunsa myydyksi. Ja taas toisaalta  Naantalin Energian hallituksen puheenjohtaja tuntee maanlämmön edut, joten populismin into oli sokaissut insinöörin harkinnan yksipuolista mallia esitellessään.

Pienistäkin elkeistä näkee paljon esimerkiksi sen, että avoimuudesta puhutaan mutta avoimesti ei puhuta!

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa