Mikko Rönnholm

Aurinkosäätiön laajennusta on jarrutettu verukkeilla ja tosiasioita pimittämällä

Aurinkosäätiön laajennustontti 20210508

Kyselyn yhteydessä yritin herätellä kanssavaltuutettuja kiinalaisella viisaudella:

– Se, joka uskaltaa kysyä, voi vaikuttaa tyhmältä viisi minuuttia, mutta se, joka ei uskalla kysyä jää tyhmäksi loppuiäkseen

Naantalin virkamiesten valmistelema ja kaupunginhallituksen hyväksymä ja kh:n puheenjohtaja läpilukema vastaus oli tavanomaista selittämistä. Mitään selvää vastausta emme tietenkään odottaneetkaan, mutta kyllä melkein myötähäpeää tunsi sitä sisälukua kuunnellessani.

Henkilökunnan hätähuutoon vastataan henkilökunnanideoilla!  Sote-tehtävien johdolta on niukasta löytynyt ideoita.

Esitinkin 1. lisäkysymyksen:

Virkamiesten valmistelevista vastauksista tuli mieleen äiti, joka ompeluseurassa kehui poikansa olleen paras luokallejäänneistä. Naantali vois olla Primus inter Pares.
Tietojeni mukaan  kaupunginhallituksen puheenjohtaja on ollut hyväksymässä  Aurinkosäätiön henkilökunnan siirron kaupungin palvelukseen. Kysynkin puheenjohtajalta:  Miten tilanne voi parantua, jos Aurinkosäätiön, jolla ei ole ollut rekrytointiongelmia, henkilökunta siirretään kaupungin palvelukseen, jossa ongelmia on ollut ja on?

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja ei tietenkään vastannut vaan lähetti pallon sotejohtaja Pöyhöselle, joka sanoi ettei hyvin mene Aurinkosäätiössäkään.
Ei todellakaan sen jälkeen kun väki sai kuulla, että joutuvat lähtemään Naantalin sosiaalitoimen pompoteltavaksi.

Esitin 2. lisäkysymyksen:

Luonnonmaan palvelutalo kilpailutuksen selitykset eivät vakuuta. Aikataulut eivät tee mahdolliseksi asianmukaisten kilpailujen järjestämistä, joten aikatulusta tai säännöistä tullaa lipsumaan. 
Kaiken lisäksi kilpailun valintakriteereissä ei ole asuntojen vuokraa edes mainittu.

Tältä kaikelta olisi vältytty, jos kaupunginvaltuuston päätöksenmukaisesti olisi Aurinkosäätiön laajennuksen (Hallipolku) kaava hoidettu.
Kaavoitusohjelman, 2020-2023, josta ei kh:n vastauksesta ole mainittu mitään,   kohdan 15  mukaisesti Hallipellon kaavan hyväksymisen tavoitteena oli vuonna 2020 vuosi 2011.

Kyseisenä vuonna 2020 kaavoitukseen oli varattu toimintamenoja 285 705 € ja käytetty oli vain 235 705  € eli käyttämättä oli 50 704 €.

Vastauksessa kuitenkin kirjoitetaan, että ”kaavoitusresurssien vähyyden vuoksi asemaakaavan muutosta ei aloitettu vuonna 2021.”

Kysynkin kaupunginhallituksen puheenjohtajalta, onko kysymykseeni annettu vastaus rehellinen ja avoin.?

Tietenkään ei tähänkään vastattu vaan puheenjohtaja pyysi teknisen  johtajan  Reima Ojalan tekemään ruman työn. Ojala sanoi, ”ettei se ollut rahasta vaan henkilöresursseista kysymys.
Arveluni oli, että virkamies suojeli poliittista kokoomusjohtoa, joka aktiivisesti on vastustanut Aurinkosäätiön laajennusta.

Häpeällinen tapahtuma!

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa