Mikko Rönnholm

Amerikka / Eurooppa Mistä erot johtuvat?

Krugman

Paul Krugman osaa selittää ymmärrettävästi ja faktoihin perustuen miksi ja puolin ja toisin käytetään eroja väärin perustein poliittiseen argumentointiin.

Kolumni alkaa hirtehisen hauskasti.

Viimeisimmässä kolumnissani minulla oli hieman hauskaa Etelä-Dakotan kuvernöörin Kristi Noemin kanssa, joka on pahaenteisesti varoittanut, että presidentti Biden muuttaa meidät Eurooppaan. Vitsailin, että tämä tarkoittaisi viiden tai kuuden vuoden lisäämistä elinajanodotteeseemme. Kun jaoin Noemin kommentit sosiaalisessa mediassa, jotkut kirjeenvaihtajistani kysyivät, tarkoittaako tämä sitä, että saamme pian hyvän junapalvelun ja parempaa ruokaa.

Huomautus nuoremmille amerikkalaisille: Meillä on jo parempaa ruokaa. On totta, että Bolognese on edelleen äärettömän paljon parempi Bolognassa kuin mikään, mitä täältä voi saada, edes New Yorkissa, mutta sinulla ei ole aavistustakaan, kuinka huono amerikkalainen keittiö oli 1970-luvulla

Kansantuote ero selittyy tällä kuvalla:

Ja lopuksi Krugman vetää yhteen ja tiivistää:

Mikä Eurooppaa sitten vaivaa? Ei, maahanmuuttajat eivät ole vallanneet maanosaa. Ei, vahvat hyvinvointivaltiot eivät ole tukahduttaneet kannustimia työskennellä ja innovoida. Eurooppa kärsii kuitenkin poliittisista päättäjistä, jotka ovat liian konservatiivisia, ei vasemmisto-oikeisto-poliittisessa mielessä, vaan siinä mielessä, että he ovat liian huolissaan inflaatiosta ja velasta ja liian epäröiviä talouden elpymisen edistämisestä.

 

Mikko Rönnholm

Säätiön puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa