Ylösnousemisen aikaa – monessa mielessä

pääsiäistä 2023

Puoluehallituksen kuulumiset 6.4.

 

Puoluehallitus kokoontui tänään aamulla kokoukseen käymään läpi vaalianalyysia.

SDP kuuluu vaalien voittajiin. Vaikka emme saaneet tavoittelemaamme ykköspaikkaa, kasvatimme pääministeripuolueena kannatustamme edellisiin eduskuntavaaleihin nähden 2,2% ja nostimme edustajamääräämme kolmella. Pääministeripuolueen asemasta kannatusta on onnistuttu kasvattamaan ainoastaan kaksi kertaa aiemmin historiassa, joten saavutuksesta voi olla ylpeä.

Kannatuksemme kasvoi kahdeksassa vaalipiirissä, joista Helsingissä peräti 7,2%. Hienoa on myös se, että kaikista nuorista ehdokkaista eniten ääniä saivat SDP:n 18-29-vuotiaat ehdokkaat. SDP sai kolme alle 29-vuotiasta kansanedustajaa: Pinja Perholehto ja Eemeli Peltonen Uudeltamaalta sekä Elisa Gebhard Helsingistä.

Vielä kerran lämmin kiitos jokaiselle ehdokkaalle, heidän tukitiimiläisilleen sekä kaikille aktiiveille ja jäsenille, jotka annoitte panoksenne vaaleissa.

Hallitusohjelmatoimikunta

Vaalianalyysin lisäksi puoluehallitus käsitteli tänään kokouksessaan valmistautumista hallitustunnusteluihin. Puolueen sääntöjen mukaan hallitusohjelmaneuvotteluista vastaa hallitusohjelmatoimikunta. Toimikunnan nimittää sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä ja sitä johtaa sääntöjen mukaan puolueen puheenjohtaja. Toimikunnan jäsenistä puolet edustaa puoluehallitusta ja puolet eduskuntaryhmää.

Puoluehallitus päätti tänään kokouksessaan esittää toimikuntaan: puheenjohtajaksi Sanna Marinia ja jäseniksi Antton Rönnholmia, Ville Skinnaria, Matias Mäkystä ja Sirpa Paateroa.   Eduskuntaryhmä taas esitti jäseniksi: Antti Lindtmania, Johanna Ojala-Niemelää, Kim Bergiä ja Krista Kiuru. Lue lisää täältä.

Äänestäjiltä saadun luottamuksen myötä SDP on valmis kantamaan vastuuta ja tekemään töitä Suomen ja suomalaisten hyvinvoinnin eteen hallituksessa, joka rakentaa hyvinvoivaa ja osaavaa Suomea. Hallitusohjelmatoimikunta jää odottamaan hallitustunnustelijan kysymyksiä.

Puoluekokous valitsee uuden puheenjohtajan syyskuussa  

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin ilmoitti eilen, että ei aio asettua ehdolle jatkokaudelle puolueen puheenjohtajaksi. Puolueen sääntöjen mukaisesti halukkaaksi uudeksi puheenjohtajaksi voi ilmoittautua kuka tahansa puolueen jäsen, mutta puheenjohtajaehdokkuus edellyttää vähintään kymmenen puolueosaston tai vähintään 250 äänioikeutetun jäsenen muodostaman valitsijayhdistyksen esitystä.

Mikäli puoluehallitukselle ilmoitetaan 4. toukokuuta klo 16 mennessä enemmän kuin yksi puheenjohtajaehdokas, järjestetään kesän aikana neuvoa-antava jäsenäänestys netti- ja postiäänestyksen yhdistelmänä. Jäsenäänestyksessä on vaalikelpoinen ja äänioikeutettu jokainen puolueosaston jäsen ja piirijärjestön henkilöjäsen, joka on maksanut hänelle kuuluvan jäsenmaksun liittymiskuukaudelta ja sitä seuranneilta vähintään kolmelta kuukaudelta tai on vapautettu jäsenmaksuista tai on vapaajäsen.

Lopullisen valinnan koko puoluejohdosta tekee SDP:n puoluekokous Jyväskylässä syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

7.4.2023

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa