Ottakaa varas kiinni huutaa varas.

Mikko Rönnholm RS kuvakaappaus 20201116JPG

Rannikkoseutu seuraa Naantalin valtuuston kokouslähetystä. Sen verkkouutisissa pitkän linjan paikallistoimittaja Joni Koski kertovat lähes reaaliajassa tapahtumista. Alla näyte ja tästä linkistä juttu löytyy ja siihen liittyy juttuun  oheinen kuvakaappaus. Valtuuston kokousvideo näkyy tästä

Viranhakuilmoitus ja viran aukijulistaminen jäivät pöydälle kaupunginhallituksessa viime viikolla. Porvariryhmät haluaisivat tehdä valinnan niin, että uusi kaupunginjohtaja voisi aloittaa kesäkuun alussa, mutta sosiaalidemokraatit eivät pitäisi asialla kiirettä. Jos valinta lykkääntyy kesälle, päättää valinnasta uusi huhtikuussa valittava kaupunginvaltuusto.

– Jos päätöksenteko halutaan siirtää vaalien yli ja toivotaan poliittisten voimasuhteiden muutosta, niin sitten asioista voidaan keskustella niiden oikeilla nimillä, sanaili kokoomuksen ryhmäjohtaja Tero Tavio.

Mikko Rönnholmin tulkinnan mukaan kaupunginhallitus on kiirehtinyt hakuprosessia ja samalla on unohdettu kaupunginvaltuusto. Rönnholm totesi, että Jouni Mutasen eroilmoitus tuli tiedoksi merkittävänä asiana valtuustolle vasta sen jälkeen kun Hannu Aalto (sd) oli lukenut kaupunginhallituksen jäsenille ja virkamiehille hallintosääntöä.

– Tällainen valmistelu on hävettävää. Kelvotonta kiirehtimistä ja hätäilyä tärkeässä asiassa. Se osoittaa piittaamattomuutta demokratiaa ja avoimuutta kohtaan, Rönnholm jyrähti valtuuston kokouksessa.

KKK ryhmittymän avoimen veturin  Tero Tavion, kok. purkaus siitä, että sosialidemokraatit toivoisivat valinnan siirtyvän uudelle ensi huhtikuussa valitulle valtuustolle kuului sarjaan ”ottakaa varas kiinni huutaa varas”.  kaikki vähäkään ajattelevat maakuntalehden toimittaja mukaan lukien arvioivat Mutasen eron ja kiireen johtuvan siitä, että nykyinen Kokoomuksen, Keskustan ja Kristillisten enemmistö haluaa valita kaupunginjohtaja nykyvaltuustossa    ennen tuon kolmikon  häämöttävää vaalitappiota. Vain ihme voi pelastaa porukan nykyisen yhden paikan enemmistön.  Ja tätä temppuilua ei voi pitää demokratian kunnioittamisena eikä avoimena, sillä kyseinen porukka ei olisi halunnut, kuten yllä RS kertoo,  edes tuoda ilmoitusasiana kaupunginjohtaja kysymystä valtuustoon.

Vihreätkään  eivät uskaltaneet vaatia asian tuontia valtuustoon. Porukka näyttää mielivän Kokoomuksen puisto-osastoksi. Vahinko. Sillä Naantalissa olisi  kyllä ympäristö ja sosiaalikysymyksissä aihetta löytää vastapainoa oikeiston kovalle linjalle.

Ja niin Mikko Rönnholmin toivomusponsi kelpoisuusehtojen tarkastelusta hävisi valtuustossa äänin 16-27. Sosialidemokraattien lisäksi pontta kannattivat , perusuomalaiset ja vasemmistoliittolaiset.

17.11.2020

1 Vastaus artikkeliin

  1. Lienee itsestään selvää, että uusi valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan, sillä valitun kaupunginjohtajan on yritettävä tulla toimeen ainakin seuraavat 4 vuotta uuden valtuuston ja muiden luottamushenkilöiden kanssa. Toisaalta asiantuntijat ovat ennustaneet, että Yhdysvaltojen Trumpin opit omitaan ympäri maailman. Näillä Trumpin opeilla Naantalinkin tällä hetkellä vallassa olevat luottamushenkilöt haluavat toimia. Surullista, että jollain häiriintyneellä Yhdysvaltojen presidentti Trumpin opeilla on näin vahva vaikutus. Todella surullista tämä on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa