Voittajan ei ole helppo hymyillä

Vaalitulos 20190414

Laskennan tulos tällä hetkellä
SDP: 40 paikkaa (+ 6)
PS: 39 paikkaa (+ 1)
KOK: 38 paikkaa (+ 1)
KESK: 31 paikkaa (- 18)
VIHR: 20 paikkaa (+ 5)
VAS: 16 paikkaa (+ 4)
RKP: 9 paikkaa (+/- 0)
KD: 5 paikkaa (+/- 0)
MUUT: 2 paikkaa (+ 1)
SIN: 0 paikkaa (-)
Lähes 100 prosenttia äänistä on laskettu.

Sosialidemokraatit ovat suurin voittaja, mutta voittajan ei ole helppo hymyillä, kun tulos on tiukka ja kun varsinkin, kun Varsinais-Suomessa  jäi demareiden neljäs paikka saamatta. Tämän kirjoittajalla ei voi olla muistamatta, että tarkastuslaskenta voi tuoda yllätyksiä.

Mutta aloitetaan kuitenkin siitä mistä tässä on kysymys. Siis siitä, että hallitus kärsi kovan tappion 31,8 prosenttia oli hallitus puolueiden yhteenlaskettu tulos. Se on enne näkemätön romahdus – 25 prosenttiyksikköä.

 

Ilkan putoaminen  kosketti

Hymy hyytyi myös siksi, että meidän tukemamme kansanedustaja tohtoriteologi putosi eduskunnasta. Hän oli tehnyt hienon vaalikauden ja hoitanut tehtävänsä enemmän kuin kunnialla. Vaalit eivät ole tutkintoarvosana eivätkä ne ole tuomioistuimen päätös. Vaalit on kansan jonkin verran satunnaisgeneraattorin valintaa perustellumpi päätös, josta ei voi valittaa. Ja se on oikein vaikkei se aina tunnu oikeudenmukaiselta. Kiitos Ilkka !

Naantalilaiset ehdokkaat menestyivät loistavasti.

Vilhelm Junnila teki historiaa huipputuloksella. yli 10.000 ääntä!
Hän oli Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajana tekemässä perussuomalaisten voittoa ehkä enemmän kuin puolue arvaakaan. Tehokas toimenmies.
Onnittelemme loistavasta tuloksesta ja uskomme, että hän hoitaa meidän siis naantalilaisten asiaa oli hänen puolueensa asema mikä tahansa.

Toni Forsblom onnistu tekemään  naantalilaisten kokoomuslaisten ennätyksen, karvan alle 3.000 ääntä on kova suoritus, hän ohitii jopa Matti Rantasen. Se oli kova suoritus teamilta. Omaperäinen ja vaikuttava suoritus:  Onnittelemme.

Nämä olivat erilaiset vaalit, paitsi että niin vaalit aina ovat. Kun vaikeuksia tarpeeksi hoetaan, niin ehkä syntyy halua myös näyttää, ettemme seuraa sen paremmin Ruotsia kuin Viroakaan. Mutta ennen muuta, kaikki isänmaalliset ihmiset toivovat,  että Suomi panee hallituksen pystyyn ripeästi  ja alkaa valmistautua Euroopan Unionin puheenjohtajuuteen.

15.4.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa